Üniversiteler ne zaman açılacak? 2023 üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman geçecek?

Üniversiteler ne zaman açılacak? 2023 üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman geçecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi öğrencileri tarafından yakından takip edilen yüz yüze eğitim geçiş ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yüzsüze eğitim ile ilgili son dakika gelişmeler işte sizlerle...

Nisan ayına gelmesine sayılı günler kala üniversite öğrencileri yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika gelişmeleri mercek altına alırken tüm öğrencilerin aklında tek soru üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Yaşanılan deprem felaketinin ardından milyonlarca üniversitesi öğrencisi uzaktan eğitime geçmek zorunda kaldı. Üniversite öğrencileri bulduğu yurtlar depremzede vatandaşlara tahsis edildiği için Türkiye genelinde üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alındı. Uzaktan eğitim karar ile birlikte üniversitenin ne zaman açılacağı bilgisine de yer verilmiş. Bakanlıklar tarafından üniversitelerin nisan ayında açılacağı bildirildi. Durum böyle olunca milyonlarca üniversite öğrencisi nisan ayına sayılı günler kala yetkilerden yapılacak açıklamayı bekliyor.

Beklenen açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin yüz yüze eğitimde verilen ara ile ilgili şu açıklamayı yaptı: ‘’Şartlar elverişli olduğu zaman uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği elbette değerlendirilecektir. Bu süre ise uzun bir süre olmayacak ama online sistemle biraz devam edelim. Yurtlarımız şu zorlu dönemlerde çok işimizi görüyor” diyerek konu ile ilgili detayları vermiş oldu

YÖK başkanı Erol Özvar’ın son dakika açıklaması

Yükseköğretim kurulu başkanı Erol Özvar üniversiteleri öğrencilerinin merak ettiği konuya açıklık getirdi. YÖK başkanı Erol Özvar’ın konu ile ilgili yapmış olduğu açıklama ise şu şekilde; yaşadığımız şu zorlu günlerde depremzedelere, üniversitelerimize ve öğrencilerimize destek olmak adına Yükseköğretim Kurulu olarak bazı idari tedbir kararı aldık. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi için bazı uygulamalı programlar dışında olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık.

Yine daha önceki açıklamalarımda ifade ettiğim gibi alınan kararı nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirilecek şartların elverişli olması durumunda ise uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğine yer vermeyi planlıyoruz. Yükseköğretim Kurulu olarak ilk önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleşmeye geçmesi” sözleri ile konu hakkında bilgileri paylaştı.