Üniversiteler Açılıyor Mu? Beklenen Karar Çıktı! Üniversite Öğrencileri Tekrar Dönüyor

Üniversiteler Açılıyor Mu? Beklenen Karar Çıktı! Üniversite Öğrencileri Tekrar Dönüyor
Üniversitelerin ne zaman açılacağı konusu hakkında öğrenciler meraklanmaya başladı. Henüz şuanda bahar dönemi için bir açıklama yapılmadı.

Üniversitelerin ne zaman açılacağı konusu hakkında öğrenciler meraklanmaya başladı. Henüz şuanda bahar dönemi için bir açıklama yapılmadı. Eğitimler online ortamdan devam ediyor. Nisan ayında tekrardan örgün eğitime geçileceğine yönelik iddialara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir canlı yayında yanıt verdi.. Peki bahar dönemi örgün eğitime tekrardan geçilecek mi? Üniversiteler ne zaman yüz yüze olacak? Detaylar haberimizin devamında…

Üniversitelerde yeni dönem uzaktan eğitim ile devam ediyor. Uzaktan eğitim sisteminin nisan ayında biteceğine yönelik yüz yüze eğitimin başlaması konuşuluyor. Hatta hem yüzüz ehemde uzaktan eğitim sisteminin bir arada yürütüleceği hibrit sistemi de gündeme gelmişti. YÖK Başkanı Erol Özvar konuya istinaden açıklamalarda bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldığı bir yayın programında konuyu ele alarak açıklamalarda bulunmuştu. Peki üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler Açılacak mı? Yüz yüze Eğitim Başlayacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili canlı yayında yapmış olduğu açıklamasında YÖK başkanlığına gereken talimatları verdik. Uzaktan sistemle bir süre daha devam edelim. KYK yurtlarımız şuan çok işimize yarıyor. Yurtlarımız hem güvenli hem de temiz. Gereken yiyecek ve içecek ihtiyaçları da yurtlardan temin ediliyor. Ayrıca çocuklar için abur cubur bile var. Eğer koşullar uygun olursa hibrit öğretim seçeneği ile ilgili değerlendirmeler yapacağız. Ama öncelikle depremzedelerimiz için güven ortamı oluşturmamız gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bu sene düzenlenen 256. Üniversiteler arası kurul toplantısına katıldı. Erol Özvar üniversitelerin ne zaman açılacağına dair açıklamalarda bulundu. Nisan ayının başında verilmiş olan uzaktan eğitim kararının gözden geçirileceğini bildirdi.