Üniversite sınavları kaldırılacak mı? YÖK Başkanı Özvar’dan açıklama

Üniversite sınavları kaldırılacak mı? YÖK Başkanı Özvar’dan açıklama
Üniversite sınavları kaldırılacak mı? YÖK Başkanı Özvar’dan açıklama... üniversite sınavı ne zaman kaldırılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda ne diyor? altyapı çlaışmaları başlatıldı mı?

Üniversite sınavları kaldırılacak mı? YÖK Başkanı Özvar’dan açıklama... Son zamanlarda “üniversite sınavı kaldırılacak mı?” Soruları birçok kesim tarafından araştırılıyor ve gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Özellikle üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri ve veliler tarafından üniversite sınavının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu merak ediliyor. Üniversite sınavının kaldırılacağına ilişkin haberlere bir nokta koymak adına Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar gazetecilerin sorularını da yanıtlayarak eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Üniversite sınavının kaldırılacağına ilişkin haberler gündemini korurken açıklamalarda bulunan Erol Özvar, gündemlerinde üniversite sınavının kaldırılması ile ilgili bir konu olmadığını ve Cumhurbaşkanı tarafından bu konu ile ilgili herhangi bir talimatta olmadığını anca gelecek herhangi bir talimat olursa üniversite sınavlarının kaldırılması ile ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Üniversite Sınavı Kaldırılacak mı? Haberlerinin Kaynağı Nedir?

Üniversite Sınavı Kaldırılacak mı? Haberlerinin Kaynağı Nedir?

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı bir açıklama ile "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" demiş ve bu konu gündeme oturmuştu. Konunun daha fazla uzamaması için basın mensuplarıyla Ankara’da buluşan YÖK Başkanı Özvar, sınavların kaldırılması ile ilgili iradenin Cumhurbaşkanı’nda olduğunu ve kendilerinin bir talimatı olursa, üniversite sınavlarına alternatif uygulamalarla ilgili çalışmaların başlatılabileceğini söyledi.

Üniversite Sınavlarının Kaldırılması ile İlgili YÖK Başkanı Ne Söyledi?

"Dünyada üniversiteye seçme ve yerleştirme usulleri farklı olabiliyor. Bazı ülkelerde herhangi bir genel sınav yapılmıyor. Çocuklar ilk, orta eğitimi boyunca ortaya koydukları akademik başarıyla üniversitelere müracaat ediyorlar, üniversiteler kendi içinde bu öğrencileri değerlendirerek seçim yapabiliyor. Bizim gibi ülkelerde de genel bir üniversite giriş sınavı yapılıyor. Bizde yapılmasının sebebi üniversiteye erişmek isteyen aday sayısının çokluğu. Burada tabii siyasilerin iradesi önemlidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizlere bir talimatı olursa, biz bu konuda çalışabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konuda bir iradesi olursa, sınavlar konusunda alternatif çalışmalar yapabiliriz."

Üniversite sınavlarının kaldırılacağı haberlerine yönelik net bir tavır koymayan Özvar, Üniversiteye giriş aşmasının ilköğretim eğitiminden lise eğitimine kadar komplike bir süreç olduğunu ve sadece üniversiteye giriş sınavı ile bu süreci değerlendirmemek gerektiğini vurguladı. Ayrıca böyle bir değişiklik için herhangi bir hazırlığın da olmadığını vurgulayan Özvar, şu anki gündemin 2023 üniversiteye giriş sınav sonuçlarının tamamlanması ve kazananların yerleştirilmesi olduğunu söyledi.

Öğretim Üyelerinin Özlük Hakları da Özvar’ın Gündeminde

Gazeteciler tarafından öğretim üyelerinin özlük hakları ile ilgili soru gelmesi üzerine özvar, Asgari ücret zammını işaret ederek, yapılan çalışmaların gayet başarılı olduğunu ve hükumet tarafından öğretim üyelerinin özlük hakları ile ilgili de bir çalışmanın var olduğunu söyledi.