Ücretli öğretmenler isyan etti: 10 bin kadro istiyoruz! Mobbinge uğramaktan bıktık!

Ücretli öğretmenler isyan etti: 10 bin kadro istiyoruz! Mobbinge uğramaktan bıktık!
Ücretli öğretmenler, uzun zamandır kampanyalar yürütüyor ve kadro taleplerini dile getiriyor. Son olarak, ücretli öğretmenlerin temsilcisi olan öğretmenler, "10 bin kadro istiyoruz" çağrısında bulundu..

Ücretli öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde seslerini duyurmaya çalıştı. 10 yıldır ücretli öğretmenlik yapan Güneş Kalan, “Artık bıktık ve yıldık. Defalarca konuştuğumuz halde bir sonuca ulaşamadık. Çalıştığımız okullarda sürekli mobbinge uğramaktan yorulduk. Biz öğretmeniz, neden bize bakıcı muamelesi yapılıyor” diye konuştu. Hacer Zağlı da, “Kahramanmaraşlıyım, ailem şu an çadırda kalıyor ve bu maaşla onlara bile destek olamıyorum” dedi.

Ücretli öğretmenler, bugüne kadar 35 kez Ankara’ya giderek seslerini duyurmaya çalıştılar. Ders ücretlerinde bir artış yapılmaması nedeniyle asgari ücretin altında ücretlerle çalışmak zorunda kalan öğretmenler, kadro talep ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan bu eylem, ücretli öğretmenlerin atama taleplerinin bir sonuca ulaşmaması üzerine gerçekleştirildi.

ALDIĞIMIZ PARA YETMİYOR

ucretli-ogretmenler-isyan-etti-10-bin-kadro-istiyoruz-mobbinge-ugramaktan-biktik-1

Eskişehir'de çiftçilik yapan aile, altı yıldır ücretli öğretmenlik yapan kızlarının sesini duyurmak için Ankara'ya geldi. Baba Zihni Şahin, kızının aldığı ücretin yaklaşık 4 bin TL olduğunu belirterek, köyler arası seyahat masraflarını bile ancak karşılayabildiğini söyledi. Kızının bir yıl önce köye giderken bir kaza geçirdiğini ve 5 bin lira kazancının tamamını oraya harcadığını dile getiren Şahin, ailelerinin ücretli öğretmenlik yaparak geçimlerini sağlamaya çalıştığını ancak aldıkları ücretin çok düşük olduğunu vurguladı. Şahin, kızının 540 prim gününü doldurduktan sonra kadro verileceği söylentisiyle bir süre bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını ancak yeterli puanı alamadığı için atanamadığını ifade etti. KPSS'siz atama yapılması durumunda kızının atamasının yapılabileceğini belirten Şahin, ücretli öğretmenlerin haklarının korunması ve kadroya geçişlerinin sağlanması için yetkililerden destek beklediklerini dile getirdi.

AT BAKICISI MUAMELESİ YAPIYORLAR

Ankara'da düzenlenen protestoya katılan ücretli öğretmenler, uzun süredir yaşadıkları sorunların çözüme kavuşması için taleplerini dile getirdi. Eskişehir'den gelen Zihni Şahin, kızının altı yıldır ücretli öğretmenlik yaptığını ve maaşının düşük olduğunu belirterek, hayatlarının zorluklarını anlattı. KPSS'siz atama yapılmadığını belirten Şahin, yüksek puanlı atamalar nedeniyle kızının atanamadığını ifade etti. Kayseri'den gelen Güneş Kalan ise 10 yıldır ücretli öğretmenlik yaptığını ve diğer kamu kurumlarında KPSS'siz alımların yapıldığını ancak ücretli öğretmenlerde bu uygulamanın olmadığını belirtti. Mobbinge uğramaları ve at bakıcısı muamelesi görmelerinin zoruna gittiğini dile getiren Kalan, ücretli ibaresinin kendilerini aşağıladığını söyledi. Ücretlerinin düşük olması nedeniyle geçimlerini zor sağladıklarını ve aileleri olan çocuklu öğretmenlerin nasıl geçinebildiklerini anlamadığını ifade etti.