Tüm sınavlar ne zaman bitecek? Yaz tatili ne zaman başlayacak?

Tüm sınavlar ne zaman bitecek? Yaz tatili ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılının başında ilan edilen çalışma takvimine göre okulların açılacağı ve kapanacağı tarihler bildirilmiştir. Peki söz konusu takvime göre Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman sona erecek?

2024-2025 eğitim öğretim yılının en önemli günlerini yaşamaktayız. Söz konusu günler ortak sınavların ikincilerinin yapılacağı günlerdir. Öğrenciler mayıs ayında alacakları sınav notları ile sınıf geçecekler veya sınıfta kalacaklar.

2024 yılının son sınavları 27 Mayıs ve 7 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. 2 Haziran tarihinde LGS, 8 ve 9 Haziran tarihlerinde ise YKS yapılacaktır. Tüm sınıf bazlarında 9 Haziran tarihi itibariyle düzenlenecek olan yks'nin yabancı dil testi sınavının ardından eğitim öğretim kademelerinin tamamında sınavlar sona ermiş olacaktır.

14 Haziran Cuma günü ise milyonlarca öğrenci karne alacaktır. Karnelerin dağıtılmasının ardından milyonlarca öğrenci ve 1 milyondan fazla öğretmen resmen Yaz tatiline girmiş olacaklardır.

Yeni eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül Pazartesi günü başlayacaktır. 14 Haziran'dan sonra öğretmenlerin yaz seminer dönemi 17 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacaktır. Yaz tatili süresince öğrencilere tüm kademelerde hiçbir merkezi sınav uygulanmayacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.