Toplu sözleşme görüşmelerinde ek ders ücreti artışı masaya geldi!

Toplu sözleşme görüşmelerinde ek ders ücreti artışı masaya geldi!
Hükümet ile sendikalar arasında devam eden 7.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, hizmet kollarına ilişkin müzakerelerde ek ders ücreti artışı masaya geldi. İşte detaylar..

Memurların 2024 ve 2025 yıllarında maaşlarına alacakları zam oranlarının karara bağlanacağı 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde hizmet kollarının talepleri görüşülmeye devam ediyor.

Hizmet kollarının talepleri masada müzakere edilirken, eğitim camiasını masada temsil eden Eğitim Bir Sen daha önceden öğretmenler için taleplerini bakanlığa iletmişti.

EBS'nin ilettiği talepler arasında en çok dikkat çeken ve öğretmenlerin olmazsa olmazı ek ders ücreti artışı var. Eğitim Bir Sen toplu sözleşme masasında ek ders ücretinin brüt 117 TL'ye yükseltilmesini talep ediyor ve bu talebinde ısrarcı.

69483.jpg

Toplu sözleşme görüşmelerinde ek ders ücreti artışı masaya geldi

Hizmet kollarına ilişkin müzakereler devam ederken, uzlaşma sağlanması durumunda öğretmenlerin ek ders ücreti brüt 117 TL olacak. Görüşmeler devam ederken Toplu sözleşme görüşmelerinde ek ders ücreti artışı masaya geldi. Ancak henüz karara bağlanmış değil. Burada Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşü önemli olmakla birlikte, Eğitim Bir Sen'in de ek ders ücreti artışında ısrarcı olduğu biliniyor.

Hükümetin bu konuda ki kararı ne olacak bilinmez ama öğretmenlerin ek ders ücretleri günümüz şartlarına göre çok düşük kaldığı için yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin sadece maaş karşılığında derslere girmek istediği de gelen bilgilere arasında..