Toplu görüşmelerden öğretmenlerin eğitim hazırlık ödeneğine zam kararı!

Toplu görüşmelerden öğretmenlerin eğitim hazırlık ödeneğine zam kararı!
Bugün ikincisi gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmeleri toplantısında öğretmenlerin eğitim hazırlık ödeneğine zam kararı çıktı. İşte detaylar..

Memur maaşlarına 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak olan maaş zam oranı ile birlikte bir takım mali haklarında da netlik kazanacağı, 7 .dönem toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci toplantı yapılıyor.

Hükümet ile sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde maaş zamlarının yanı sıra, hizmet kollarında ki personeller içinde bir takım haklar talep ediliyor. Bu taleplerden biriside öğretmenlere Eylül ayında ödenen eğitim hazırlık ödeneğinin artırılması hususu. Her sene eğitim öğretim sezonunun başında öğretmenlere verilen eğitim ödeneğinin bu sene zamlı olarak verilmesi fiyatlarının arttırılması bir süredir gündemde idi. Artan pahalılıkla beraber 2013 yılında 450 dolara denk gelen eğitim ödeneğinin şu an 50 dolara denk gelmesi ve artan ürün fiyatlarında eğitim ödeneğinin yetmediği ve arttırılması taleplerini beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz saatler içerisinde gerçekleşen7. Dönem Toplu Sözleşme toplantısında alınan kararla eğitim ödeneklerinde net bir karara ulaşıldığı belirtildi.

Toplu görüşmelerden öğretmenlerin eğitim hazırlık ödeneğine zam kararı

Her sene eğitim öğretim sezonunun başında öğretmenlere verilen eğitim ödenekleri bu sene zam talebi ile gündeme geliyor. Öğretmenlerin artan maliyetler ve artan pahalılıkta verilen eğitim ödeneğinin kırtasiye masraflarından neredeyse çoğunu karşılayamaması ile eğitim ödeneklerine zam talebi 7. Dönem Toplu Sözleşme toplantısında gündeme geldi.

Eğitim Hazırlık Ödeneği Ne Kadar Olacak?

Yetkili konfederasyon Memur Sen'in eğitim kolu Eğitim Bir Sen'in toplantıda sunduğu talepler arasında bulunan öğretmenlerin eğitim ödeneğinin yükseltilmesi talebinde karar alındı. Toplantı sonucunda öğretmenlerin ödeneklerine zam yapılmasına ve yükseltilmesine karar verildiği açıklandı. Bununla beraber yapılacak zam oranının önümüzdeki günlerde netleşeceği bilgisi de paylaşıldı.

avazturk