Temmuz Zammı İle Uzman Öğretmenlik Tazminatı Ne Kadar Oldu ?

Temmuz Zammı İle Uzman Öğretmenlik Tazminatı Ne Kadar Oldu ?
Memur maaşlarına yapılacak olan yüzde 17,55'lik zam sonrasında uzman öğretmenlere her ay ödenen uzman öğretmenlik tazminatı da arttı. Temmuz Zammı İle Uzman Öğretmenlik Tazminatı Ne Kadar Oldu ?

Temmuz Zammı İle Uzman Öğretmenlik Tazminatı Ne Kadar Oldu ?

Geçtiğimiz Ocak ayından itibaren uzman öğretmenlere ödenen uzman öğretmenlik tazminatı da temmuz zammıyla birlikte yükseldi. Peki Temmuz Zammı İle Uzman Öğretmenlik Tazminatı Ne Kadar Oldu ?

Uzman Öğretmenlik Tazminatı 2.904 TL Olacak

Bilindiği gibi memur maaşlarına temmuz ayı itibariyle yüzde 17,55 oranında zam ve 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılacak. Yapılacak bu yüzde 17,55 zam oranı aynı şekilde uzman öğretmenlik maaşlarına da yapılacak. Ocak 2023 ayından itibaren uzmanlık sertifikasına sahip olan uzman öğretmenlere 2407 TL olarak ödenen uzman öğretmenlik tazminatı yapılacak yüzde 17,55'lik zam ile birlikte 1.ve 2. derece uzman öğretmenler için net 2.904 TL olacak.

3 ve aşağıdaki derece öğretmenlere ödenecek tazminat 2.402 TL olacak

Öte yandan diğer derece olan uzman öğretmenlere ödenen uzmanlık tazminatı ise son zamla birlikte 2.402 TL'ye çıkıyor.

Uzman öğretmenlik tazminatıyla birlikte başöğretmenlik tazminatına da aynı oranda zam yapılacak. Baş öğretmenlik tazminatı ise 1. ve 2. derece başöğretmenler için 5.809 TL olacak.