Teklif kabul edilmezse öğretmenlerin ders ücreti düşecek!

Teklif kabul edilmezse öğretmenlerin ders ücreti düşecek!
Memur Sen'in hükümetten talepleri arasında yer alan gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesi teklifi kabul edilmezse, öğretmenlerin ders ücreti düşecek..

7.dönem toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken, Ağustos ayı sonunda sürecin olumlu yada olumsuz olacak şekilde sonuçlanması gerekiyor.

Masada memurları temsil eden Memur Sen'in hükümetten taleplerini kabul ettirme çabaları sürerken, Memur Sen'in gündemine aldığı teklif kabul edilmezse, öğretmenlerin ders ücreti düşecek.

Toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini duyuran Memur Sen'in en önemli talepleri arasında memurların gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesi talebi bulunuyor. Sendikanın ısrarlı bir şekilde hükümete kabul ettirmeye çalıştığı en önemli teklifi eğer hükümet tarafından kabul edilmezse, Eylül ayından itibaren öğretmenler yüzde 20'lik gelir vergisine girecekleri için 60,12 TL olan ders ücretleri 56,15 TL'ye inecek.

Aylık 100 saat ek ders ücreti alan bir öğretmenin yaklaşık 400 TL kaybı olmuş olacak. Umarız ki Memur Sen'in gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesi talebi kabul edilir ve öğretmenlerin ek ders ücreti daha da fazla düşmez..