Son zam kararıyla uzman öğretmen maaşı 40 öğretmen maaşı 38 bin Liranın üzerine çıkacak

Son zam kararıyla uzman öğretmen maaşı 40 öğretmen maaşı 38 bin Liranın üzerine çıkacak
Hakem heyetinin son zam kararıyla uzman öğretmen maaşı 40 öğretmen maaşı 38 bin Liranın üzerine çıkacak.

Memurlar ile hükümet arasında genel zam konusunda anlaşma çıkmayınca devreye hakem heyeti girdi ve memurlara 2024 Ocak ayında verilecek zam oranı yüzde 15 olarak belirlendi.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, bu oranı enflasyon farkının da ekleneceğini söyledi. Açıklanan bu verilere göre memurlara Ocak ayında yaklaşık %42 - 45 oranında zam yapılması gündeme geldi. Yapılacak olan bu zamla birlikte öğretmen maaşları da artış gösterecek.

Hükümetin açıkladığı memur maaş zam teklifi sendikalar tarafından kabul görmedi. Bütün sendikalar açıklanan zammın enflasyon karşısında çok yetersiz olduğunu, daha büyük zamlar yapılmasını beklediklerini duyurdu. Bu kapsamda Memur Sen eylem yaparak basın açıklaması düzenledi. Memur Sen ise 2024 yılında %70 civarında bir zam talebinde bulunmuştu. Memur Sen ve Hükumet konuyu Hakem Kurulu'na taşıdı. Hakem Kurulu hükumetin zam teklifini hiç değiştirmeden 2024 ve 2025 yılları için memur ve emekli maaş zammı olarak onayladı. MEB personel

Hakem Kurulu tarafından onaylanan hükumetin yeni zam kararı sonrasında öğretmen maaşları da artacak. Yeni artışla birlikte 27.000 - 29.000 TL civarında olan ortalama uzman öğretmen maaşı, enflasyon farkının eklenmesi ile birlikte %42_45 civarında beklenen maaş zammı ile birlikte 40.000 TL'nin üzerine çıkacak. Uzman öğretmen maaşının 42 bin lira civarında olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Yapılan bu zamlar seyyanen olmadığı için, oransal zam olduğundan dolayı öğretmenlerin aldığı ek ders ücret de aynı oranda zam yansıyacak.

Öğretmen maaşı

2024 Ocak öğretmen maaşı isebeklenen enflasyon farkına göre 38.500 TL civarında olacak