Son Dakika! Tüm Öğretmenlere Eğitim Verilecek

Son Dakika! Tüm Öğretmenlere Eğitim Verilecek
Milli Eğitim Bakanlığı yayınlamış olduğu resmi yazıda da belirttiği üzere, okullarda görev yapan tüm öğretmenlere eğitim verilecek. Resmi yazı ile il milli eğitim müdürlüklerinde gönderilen yazılarda eğitimin tüm personele zorunlu olarak verilmesi konusunda kesin talimatlar yer almakta. Peki o eğitim nedir? Hangi alanda öğretmenlere verilecek?

Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 14.03.2024 tarihli ve E-43501582-774.01.01-98846944 sayılı yazısında belirttiği üzere bakanlık bünyesinde görev yapan tüm öğretmenlere etik eğitimi verilecektir.

ogretmenlere-etik-egitimi-verilecek.jpgÖğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün çizdiği plan çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Kamu Görevlileri Etik Kurulu arasında 26.05.2022 tarihinde imzalanan Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İş Birliği Protokolü kapsamında tüm öğretmenlere yönelik etik davranış ilkeleri konusunda farkındalıklarını artırmak üzere Etik Eğitimi Semineri (4 saatlik) düzenlenecektir.

Düzenlenecek olan eğitimlerin tarihi belirtilmemiştir. Ancak okullara görev yapan tüm personelin bilgilerinin il ve ilçe müdürlüklerine resmi yazıyla gönderilmesi gerektiği belirtilmiştir. Okullardan görev yapan personelin kimlik bilgileri talep edilmiştir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER