Sınıfta kalacak öğrencileri o öğretmenler belirleyecek

Sınıfta kalacak öğrencileri o öğretmenler belirleyecek

Dönem sonuna yaklaştığımız Şu günlerde okullarda sınav haftası 8 ve 12 sınıflar için başlamış durumda. 27 Mayıs Tarihi itibari ile de diğer tüm kademelerde sınavlar başlayacak. Dersleri kötü olan ve zayıfı bulunan öğrenciler için belirlenen öğretmenler sınıfta kalıp kalmayacaklarına karar verecekler. Detaylar haberimizde...

2023 / 2024 Eğitim Öğretim Yılı 14 Haziran tarihinde sona erecek. Söz konusu sene sonunda yıl boyu düzenlenen sınavlarda başarısız olan öğrenciler için yapılması gereken işlemler bulunmakta. Sene sonunda düzenlenecek olan Sene Sonu Şube Öğretmenler Kurulu söz konusu durumu açıklığa kavuşturmak üzere işlem yapar.

Sene sonu şube öğretmenler kurulu en az bir dersten zayıfı bulunan ve 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrencileri değerlendirmek üzere toplanır. Toplanan kurulda değerlendirilecek olan öğrencinin dersine giren öğretmenler söz konusu öğrencinin sınıfa geçmesi veya kalması yönünde oy kullanırlar.

Bu da demek oluyor ki hakkında çoğunluğun sınıf tekrarı yapması yönünde oy kullanılması durumunda söz konusu öğrenciler sınıf tekrarı yapacaktır. Çoğunluğun bir üst sınıfa geçirilmesi yönünde karar alınması durumunda ise öğrenci bir üst sınıfa geçilir. Oylarda eşitlik olması durumunda ise kurul başkanı olan Müdür Yardımcısı takdir yetkisini kullanır. Kurul toplantısında alınan kararlar e-okul'da bulunan şube öğretmenler kurulu bölümüne ilgili müdür yardımcısı tarafından işlenir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER