Sibel öğretmen büyük hayranlık topladı: Enkazdan kurtulan öğretmen teras sınıf hazırladı..

Sibel öğretmen büyük hayranlık topladı: Enkazdan kurtulan öğretmen teras sınıf hazırladı..
Sibel öğretmen büyük hayranlık topladı: Enkazdan kurtulan öğretmen teras sınıf hazırladı..

Altınözü ilçesi Şehit Hasan Akpınar İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Sibel Yıldız, Pazarcık merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde oturduğu 5 katlı binanın yıkılması sonrası eşi ve iki çocuğuyla İskenderun ilçesinde annesinin yanına taşındı. Ancak çocukların olumsuz etkilenmesini gören Yıldız, öğrencileri eğitim ve etkinliklerle buluşturarak depremin stresinden uzaklaşmalarını sağlamak için harekete geçti.

Masa, sandalye, yazı tahtası ve kırtasiye malzemeleri temin eden Yıldız, artçı sarsıntıların azalmasının ardından teyzesi Münevver Ece'nin İskenderun'da bulunan 2 katlı evinin teras katında çocuklar için uygun bir alan hazırladı. Burada depremzede çocuklara eğitim veren, kitap okuyan ve çeşitli etkinlikler düzenleyen Sibel öğretmen, öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmasını, moral bulmasını ve normal hayatlarına geri dönme süreçlerine destek olmayı amaçlıyor.

DERSLERİNDEN GERİ KALMIYORLAR

sibel-ogretmen-buyuk-hayranlik-topladi-enkazdan-kurtulan-ogretmen-teras-sinif-hazirladi-teras-k (2)

Sınıf öğretmeni Sibel Yıldız, depremin çocuklar üzerinde yarattığı olumsuz etkileri gidermek için farklı etkinlikler düzenlemeye başladıklarını ifade etti. Artçı sarsıntıların azalması sonrasında, çocukları bu olumsuzluklardan uzaklaştırmak için aileleriyle görüşmeler yaptıklarını belirten Yıldız, teras katını sınıf ortamına çevirme kararı aldıklarını açıkladı. Yıldız, "Okula hazırlanan öğrencilerimizin yanı sıra ana sınıfına giden çocuklarımız da var. Bu çocuklarımız okula yeni alışmıştı. Hem derslerinden geri kalmamaları için hem de sınava hazırlanan öğrencilerimizin moral motivasyonunu artırmak amacıyla bu etkinliğe başladık" dedi. Yıldız ayrıca zamanla komşulardan da destek gördüklerini belirtti. Hasar görmeyen velilerin masa, sandalye ve tahta gibi araç gereçleri getirerek destek olduk.

HERKES EL BİRLİĞİYLE DESTEK OLUYOR

Sınıf öğretmeni Sibel Yıldız, çocukların afetin olumsuz etkilerinden uzaklaşmaları için farklı etkinlikler düzenlediklerini belirterek, öğrencilerin moral motivasyonlarını artırmak ve derslerinden geri kalmamalarını sağlamak amacıyla teras katında bir sınıf ortamı oluşturduklarını söyledi. Yıldız, çocuklarla birlikte vakit geçirerek paylaşımlarının arttığını ve çocukların bu durumdan mutlu olduklarını belirtti. Tüm sınıflardan öğrencilere eğitim verdiğini ve birleştirilmiş sınıf mantığıyla hareket ettiğini ifade eden Yıldız, çalışmalarına destek olan herkese teşekkür etti. Maddi ve manevi katkı sağlamak isteyenler olduğunu belirten Yıldız, önceliklerinin kırtasiye malzemeleri olduğunu ve gelen malzemelerle eğitim öğretime devam ettiklerini sözlerine ekledi.