Ramazan Kolisi Başvuru Ekranı Açıldı! Başvuran Herkesin Evine Ramazan Kolisi Geliyor

Ramazan Kolisi Başvuru Ekranı Açıldı! Başvuran Herkesin Evine Ramazan Kolisi Geliyor
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte birçok yardım faaliyetleri de hız kazanmış durumda. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı da Ramazan ayı için ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik olarak Ramazan kolisi dağıtılacağını açıkladı.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte birçok yardım faaliyetleri de hız kazanmış durumda. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı da Ramazan ayı için ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik olarak Ramazan kolisi dağıtılacağını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dışında birçok kurum ve kuruluş Ramazan’da ihtiyacı olan vatandaşların imdadına yetişmeye başladı.

Bakanlık sadece Ramazan ayında değil aynı zamanda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yıl boyunca gıda kolisi desteği de sunmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar sadece Ramazan kolisi desteği değil farklı kategorilerde de yardım desteği alabiliyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile gerçekleşen bu hizmetten faydalanmak için başvuru yapmak gerekiyor.

Ramazan Kolisi Nasıl Alınır

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı sadece Ramazan ayında değil aynı zamanda yıl boyu ihtiyaç sahibi olan ve gelir durumu çok düşük olan ailelere yönelik olarak gıda yardımı yapmakta. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte özel olarak yapılan gıda kolisinin dağıtımına da başlanmış durumda. Bu gıda kolilerinden faydalanmak için belirli şartları sağlamanın ardından başvuru yapmak gerekiyor.

Başvurular ilde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yaparak gerçekleştirilebildiği gibi internet üzerinden e-devlet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve şifreler girilmesi ile birlikte Sosyal yardımlaşma sekmesinden de başvuru sağlanabilmekte.

Ramazan Kolisi İşin Dernekler Kolları Sıvadı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte çeşitli dernekler kamu kuruluşları Ramazan kolisi yardımları için kolları sıvamış durumda. İkametgâhınızda bulunduğunuz belediye sınırları içerisinde yansıyan vatandaşlar da belediye müracaat ederek bu Ramazan kolilerinden faydalanmaları mümkün. Ramazan ayında asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşların birçok sıkıntısı da gıda anlamında oluyor.

Hal böyle olunca aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyelerde gıda kolileri oluşturarak insanların ihtiyacı olabilecek temel gıda maddelerini içine koyuyorlar. Başvuru yapmaları halinde belirli bir incelemeye tabi tutuluyor ve onay alan vatandaşlara yönelik olarak Ramazan kolileri evlerine ulaştırılıyor. Ramazan kolilerin içerisinde hurmadan şekere undan bakliyatlara ve çaydan tuza kadar birçok temel gıda maddeleri düşünülerek hazırlanıyor.