Özel okul zamları fahiş oranlara çıktı

Özel okul zamları fahiş oranlara çıktı
Özel okullar gelecek eğitim öğretim yılı için eğitim ücretlerini belirlemeye başladı. Özel okulların eğitim ücretlerine zam oranları fahiş rakamlara çıkınca, velilerden tepkiler gelmeye başladı.

Özel okullar gelecek eğitim öğretim yılı için hazırlıklarına devam ederken, eğitim ücretleri de açıklanmaya başladı. Okullar eğitim ücretlerini açıklamaya başladıkça, velilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Özel okullardaki ücret zamları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği yüzde 65 sınırlamasını aşarak yüzde 100'ü aştığı bildiriliyor. Yeni eğitim dönemi için özel okulların açıkladığı ücretler, büyükşehirlerde anaokullarından liseye kadar olan seviyelerde 600 bin liraya kadar yükselmiş durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınırlaması ise yalnızca ara kayıtlar için geçerli olup, yeni kayıtlarda uygulanan zamlar yüzde 100'ü aşmış durumda bulunuyor.

NTV'de yer alan habere göre; sektör temsilcileri, okul ücretlerindeki zammın enflasyonla ilgili olduğunu söylüyor.

Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, zamları şöyle değerlendirdi:

"Bir yıl önce yüzde 36,8 zam izni verildi ama elektrik yüzde 300 oranlarında arttı. Öğretmenin yaşayabilmesi için en az yüzde 80 zam yapılması gerekiyordu. Öğretmenin yaşayabilmesi için, devlet memuru öğretmenin maaşının altında maaş almaması lazım. Bir okul yapmak en az 200 300 milyon lira. Özel okulun karlılığı maksimumu yüzde 15. Eksiklik yapmaz maaşları eksiksiz yatırırsanız... Devletimizin veliye destek vermesi gerekiyor. Biz özel okula destek verilmesine karşıyız." diyerek sözlerini noktaladı..

Veliler ise, özel okul ücretlerinde bir düzenleme yapılmasını istiyor.