ÖSYM'den sınav görev ücretlerine büyük zam

ÖSYM'den sınav görev ücretlerine büyük zam
ÖSYM DGS sınavında görev alan öğretmenlere sınav görev ücretlerini yatırdı. ÖSYM'den sınav görev ücretlerine büyük zam yaptı. İşte 2023 Temmuz ÖSYM sınav görev ücretleri.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan DGS sınavı görev alan öğretmenlerin sınav görev ücretleri ÖSYM tarafından bugün hesaplara aktarıldı.

asgari-ucret-ve-memur-maasi-icin-kritik-aciklama-1.jpg

ÖSYM'den sınav görev ücretlerine büyük zam

Sınav görev ücretlerine bakıldığında ÖSYM'nin görev ücretlerine büyük zam yaptığı görüldü. İşte 2023 Temmuz ÖSYM sınav görev ücretleri.

DGS sınavında salon başkanı, gözetmen ve yedek gözetmen gibi görevlere katılan öğretmenlere yatan tutarlar aşağıdaki gibi oldu.

2023 Temmuz ÖSYM sınav görev ücretleri

Bina Sınav Sorumlusu : 913,3 TL

Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı : 779,91 TL

Salon Başkanı : 663, 51 TL

Gözetmen : 588,63 TL

Yedek Gözetmen : 529,04 TL

Engelli Salon Görevlisi : 751, 55 TL

Öte yandan bir süredir öğretmenler ÖSYM'nin sınav görevi ücretlerinin çok düşük olması sebebiyle ÖSYM sınavlarında görev almamaktaydı. Hatta YKS oturumların birçok salonda normalde salon başkanı ve gözetmen olarak 2 kişi olması gerekirken, tek kişi görev yapmıştı.

mebhocam.com.tr/ Özel Haber

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları mebhocam.com a aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi durumda yasal işlem başlatılacaktır.