ÖSYM, 2024 YKS puan hesaplama motorunu erişime açtı!

ÖSYM, 2024 YKS puan hesaplama motorunu erişime açtı!
2024 YKS sınavının tüm oturumları 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. 9 Haziran itibari ile erişime açılan 2024 YKS soru ve cevap kitapçıkları ile öğrenciler sonuçlardan önce doğru ve yanlış sorularını görebilecekler. Bununla beraber ÖSYM Puan Hesaplama Motoru ile tüm derslerden netlerini hesaplayabilecekler.

ÖSYM’nin bu sene ki YKS sınavına 3 milyondan fazla öğrencinin katılım sağlandığı biliniyor. Milyonlarca öğrenci geçtiğimiz hafta sonu 3 oturumdan oluşan sınava girdiler. Hayallerindeki üniversite için ter döken öğrenciler sınav heyecanı atlattılar.

Şimdi ise acaba kaç net yaptım? Sınavdan kaç puan alacağım? Şu sorum doğru muydu yanlış mıydı? Gibi soruların merakı ile sınav sonuçlarının heyecanını yaşıyorlar.

Dün itibari ile ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden erişime açılan 2024 YKS sınavı soruları ve cevap anahtarları ile öğrenciler sınavlarının ilk değerlendirmelerini yapabilirler. Hatırladıkları kadarıyla yanlış ve doğrularını hesaplayabilirler. ÖSYM 2024 YKS sınav soru ve cevapları için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca, ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden ÖSYM Puan Hesaplama Motoru ile her ders ve oturumdan doğru ve yanlış soru sayılarını sisteme girerek kaç net yaptıklarını hesaplayabilirler. Son olarak diploma notunu da girdikleri sistem üzerinden YKS sınavından ortalama kaç puan alabileceklerini, tercihlerini kaç puan üzerinden gerçekleştirebileceklerini öğrenebilirler.

ÖSYM Puan Hesaplama Motoru için buraya tıklayabilirsiniz.