Okulların Yerimiz Yok Kayıt Yapamayız Deme Hakkı Var Mıdır?

Okulların Yerimiz Yok Kayıt Yapamayız Deme Hakkı Var Mıdır?

Özellikle televizyon dizilerinde son dönemde çok görülen yerimiz yok alamayız şeklindeki mazeretler ne derece gerçeği yansıtmaktadır? Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili hangi usul ve esasları uygulamaktadır? Tüm detaylarıyla sizler için araştırdık...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler İlköğretim düzeyinde olmaları durumunda adres dayalı kayıt sistemi ile kayıt işlemleri gerçekleştirilir.

egitim-anayasal-haktir.jpegOkulların kayıt bölgeleri her yıl yapılan kayıt bölgesi belirleme toplantılarında en önemli gündem maddesi olur. Bu toplantılarda okulların kayıt bölgeleri belirlenir. Okullar bölgelerine hizmet vermek zorundadırlar.

Ikamet adresleri kayıt bölgelerinde bulunan öğrencilerin kayıt ve nakil işlemlerini hiçbir şarta bağlamaksızın yerine getirmek zorundadırlar. Aksi durumlarda söz konusu işlemi yerine getirmeyen yöneticiler, bireyin eğitim hakkını engellenemez şeklinde ifade edilen Anayasal Hakkı ihlal etmiş olurlar.

Bu da sonucu idari ve adli ceza gerektiren soruşturma açılmasına sebep olabilecek davranış olarak kabul edilir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum