Okulların Ödenek İşlemleriyle İlgili Bakanlıktan Karar

Okulların Ödenek İşlemleriyle İlgili Bakanlıktan Karar
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren okullara çeşitli elzem durumlardan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünce tahsis edilecek olan ödeneklere başvuruda bulunmaktadırlar. Söz konusu ödeneklerin usul ve esaslar çerçevesinde talep edilmesi durumunda bakanlık tarafından verilecek onay süreci hızlı gerçekleşmekteydi. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığının ilave tedbirleri sebebiyle süreçte değişikliğe gidildi. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okulların söz konusu ihtiyaçlarının karşılanması adına ödenek gönderim işlemleri yapılmaktadır. Söz konusu ödenekler sene başında tüm okullara çeşitli kalemlerden gönderilebildiği gibi dönem içerisinde gelişen ihtiyaç durumlarına göre okullar tarafından da talep edilebilmektedir.

odenek-talep-islemleri.jpg

Okulların donatım malzemesi olarak geçen (masa, sandalye, mobilya, bilgisayar vb.) malzemelere erişimlerinden tutun bina içerisindeki bozulan ekipmanların tamirine kadar birçok alanda kullanılan ödenekler okulların adete can suyu niteliğindedir. Dönem içerisinde proforma diye tabir edilen ihtiyaç duyulan malzemelerin tutarlarının olduğu belgenin mebbis ödenek talep modülüne yüklenerek direk bakanlıktan ödenek talebinde bulunulmaktadır.

Ancak Hazine ve Maliye bakanlığının kamu harcamalarında tasarruf yoluna gitmesi sebebiyle söz konusu taleplerden sadece acil olanlarına ödenek gönderilmektedir.

Bakanlık tarafından acil olarak görülen ödenekler ise;

* Kazalara sebep olabilecek arızalar

* Isınma sistemlerindeki sorunlar

* Okul sağlığını olumsuz etkileyen durumların düzeltilmesi

gibi kalemlerden sağlanmaktadır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER