Okullarda görev yapan temizlik görevlileri işten çıkarılacak, peki okulları kim temizleyecek?

Okullarda görev yapan temizlik görevlileri işten çıkarılacak, peki okulları kim temizleyecek?
Okullarda görevli olan temizlik personeli 3 türlü olarak okullarda çalışmaktadır. Söz konusu personel kadrolu typ personeli ve okul aile birliği tarafından çalıştırılan personel olmak üzere üçe ayrılır. Haziran tarihinden itibaren typ personelinin sözleşmeleri dolduğu için görevleri sona erdirilecek.

Okullarda temizlik personeli olarak görev yapmakta olan typ personeli kadrolu veya okul aile birliği tarafından çalıştırılan temizlik personeli bulunmayan okullara tahsis edilen bakım onarım ve temizlik işlerini yürüten görevlerdir.

Söz konusu görevlilerin işe başlama ve işten çıkış tarihleri İşe girerken imzalamış oldukları sözleşmede belirtilen tarihtir. Ülke genelinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında görev başlamış olan typ personelinin işten çıkış tarihleri 10 ve 13 Haziran tarihleri olarak belirlenmiştir. Söz konusu görevliler işten çıktıktan sonra okullardaki temizliği mevcut durumda bulunan temizlik personeli yapmak zorunda kalacaktır.

Okullarda görevli olan başka temizlik görevlisi bulunmaması durumunda ise söz konusu okul yöneticileri tarafından il ve ilçe müdürlüklerine yazı ile durum bildirilecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER