Okullara Servislerle İlgili Önemli Uyarı

Okullara Servislerle İlgili Önemli Uyarı
Milli Eğitim Bakanlığı eğitim ve öğretime ulaşma bakımından dezavantajlı olan öğrencilere hizmet veren taşımalı eğitim sisteminden yararlanan öğrencilerin iş ve işlemlerinin daha sağlıklı yürütülmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürlüklerine bir takım görevler vermişti. Söz konusu görevlerin uygun şekilde yerine getirmediği tespit edilen okullar tespit edildi ve uyarıldı. Peki söz konusu görevler nelerdir? İlgili görevler kimler tarafından gerçekleştirilecek?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından il milli eğitim müdürlüklerine 15 Mart 2024 tarihinde gönderilen yazıda okul müdürlüklerine bir takım görevler verildi. Söz konusu görevler https://tasimali.meb.gov.tr/main.aspx adresinden okulların mebbis şifreleriyle giriş yapılarak gerçekleştirilecek.

okul-servisleriyle-ilgili-is-ve-islemler.webp

Okullara gönderilen yazıda yapılması gereken işlemler nelerdir?

https://tasimali.meb.gov.tr/main.aspx adresinden okul servis işlemleri sekmesinden öğrenciler hangi servisi ulaşım aracı olarak kullanıyorsa o servisin şoför ve plaka bilgilerinin yer aldığı alana girilerek söz konusu servisle okula ulaşım sağlayan öğrenciler seçilecektir.

okul-mudurluklerinin-servislerle-ilgili-yapmasi-gereken-islemler.jpg

İlgili işlemlerin 25 Mart tarihine kadar bitirilmesi gerekiyordu. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı yerine getirilemeyen görev için ilgili okullar tespit edilip uyarıldı. https://tasimali.meb.gov.tr/main.aspx linkinin içerisinde yer alan eğitim videoları kullanılarak söz konusu görevler okul yönetimi tarafından yerine getirilmelidir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER