Okul yöneticilerinin dikkatine DYS tarihe karışıyor yeni sistem EBYS

Okul yöneticilerinin dikkatine DYS tarihe karışıyor yeni sistem EBYS

Yıllardır kullanılmakta olan doküman yönetim sistemi yani DYS gelişen web teknolojileri ve gelişen belirli ihtiyaçlar sebebiyle yeni bir sistem kullanmaya Milli Eğitim Bakanlığı'nı mecbur kılmıştır. Resmi yazılarla okullara gönderilen talimatlarda da belirtildiği üzere okulların ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan kurumların yazışma sistemlerinde yeni bir uygulama olan Ebys'ye yani belgenete geçilecektir. işte detaylar...

Java ağırlıklı olan doküman yönetim sistemi DYS sürekli olarak güncellenmesi gereken belli durumlarda da sistem hatası veren günümüz şartlarına göre daha az teknolojik imkanları barındıran bir sistemdir.

Ancak yaşanan yeni gelişmelerde internet üzerinden birçok sistem bilgisayara program kurmayı gerektirmeden sadece tarayıcılar üzerinden yönetilebilmektedir.

Bu o sistemlerin daha interaktif çalışmasını ve daha hızlı çalışmasını sağlar.

Söz konusu sisteme geçiş için okul müdürlerine ve müdür yardımcılarına belirli eğitimler verilecektir. Verilecek olan eğitimler hizmet içi eğitim kapsamında mahalli olarak düzenlenecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve taşra teşkilatına söz konusu eğitimi vermek üzere eğitici eğitmenleri hazırlayacak kursları da yakın zamanda açacaktır.

Meb Hocam/ ÖZELHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum