Okul Yöneticileri Dikkat, Okullara Kapsamlı Denetimler Başlıyor

Okul Yöneticileri Dikkat, Okullara Kapsamlı Denetimler Başlıyor

Okulların Temel sağlık ve hijyen yönünden denetimleri her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Bu yılda okul sağlığı denetimleri kapsamında okullar ve okullarda bulunan kantin işletmeleri denetlenecek. Peki söz konusu denetimler kimler tarafından yapılacak? Denetimlerde kimler görev alacak? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il ve ilçe müdürlüklerine gönderilen talimat gereği okulların hijyen ve sağlık yönünden denetimleri Nisan ayının sonunda başlayacak 19 Mayıs'a kadar sona erecek.

Söz konusu denetimler gereği okul idareleri tarafından tutulması gereken okul sağlığı dosyası, hijyen talimatları, kantin denetim formları incelenecek. Okulların okul sağlığı dosyaları içerisinde yıllık uygulanması gereken okul sağlığı planları söz konusu Denetleyici personel tarafından incelenerek eksiklikler not edilecek.

Özellikle kantinlerde satılmaması gereken gıdaların durumu titizlikle incelenecek ve ihlal edilen kurallar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilecek.

Okulları denetlemeye gelecek olan personel ilçede ve ilde görev yapan okul sağlığı il ve ilçe komisyonunda bulunan öğretmen ve yöneticiler arasından seçilmiştir.

Söz konusu denetleme bu öğretmen ve yöneticiler tarafından il ve ilçe müdürlüklerince planlanacak takvime göre yapılacaktır. Denetimlerin mayıs ayı ortasına kadar sürmesi planlanmaktadır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum