Okul Öncesi Öğretmenlik Maaşı

Okul Öncesi Öğretmenlik Maaşı
Okul öncesi öğretmenliği, 0-6 yaş arasındaki çocukların eğitim ve öğretiminde görev alan bir meslektir. Bu meslek, çocukların zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Okul Öncesi Öğretmenliği Nedir?

Okul öncesi öğretmenliği, 0-6 yaş arasındaki çocukların eğitim ve öğretiminde görev alan bir meslektir. Bu meslek, çocukların zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Bu meslek, öğretmenlerin çocukların öğrenme ve gelişme sürecinde rehberlik ederek güvenli ve rahat bir öğrenme ortamı sunmalarını gerektirir.

Okul Öncesi Öğretmenleri Hangi Eğitimi Alır?

İlk olarak, okul öncesi öğretmenleri, üniversitelerin çocuk gelişimi, eğitim fakültesi veya fen-edebiyat fakültelerinde okumalıdır. Eğitim süresi en az 4 yıl olup, derslerin içeriği çocuk psikolojisi, gelişim psikolojisi, eğitim teknolojileri, çocuk sağlığı, öğretim stratejileri gibi konuları kapsar.

Bunun yanı sıra, okul öncesi öğretmenleri, sınıfta uygulanan eğitim programları hakkında da bilgi sahibi olmalıdır. Bu nedenle, pedagojik formasyon eğitimi de almaları gerekmektedir. Bu eğitimde, öğretmen adaylarına öğretmenlik mesleğine hazırlıkları için teorik ve pratik bilgiler verilir.

pexels-photo-5212339.webp

Okul Öncesi Öğretmenliği Maaşı Ne Kadardır?

Okul öncesi öğretmenlerinin aldığı maaşlar ülke genelinde farklılık göstermektedir. Genellikle kamu kurumlarında görev alan okul öncesi öğretmenlerinin maaşları, özel okullardakilere göre daha yüksek olabilmektedir.

Deneyim Seviyesi Net Maaş

0-2 yıl 5.500-6.500 TL

2-5 yıl 7.000-9.000 TL

5 yıldan fazla 9.000-11.500 TL

Okul Öncesi Öğretmenleri Çalışma Şartları Nasıldır?

Okul öncesi öğretmenleri, genellikle sabah saatlerinde okula gelirler ve hazırlıklarını tamamlarlar. Öğrenciler okula geldiklerinde onları karşılar ve gün içerisinde onlarla birçok etkinlik yaparlar. Ders dışı faaliyetler dışında da okullarda herhangi bir yüksek ses çıkarmak yasaktır. Bu sebeple öğretmenler, ders esnasında huzur ve disiplini sağlarlar.

Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrencileri Hangi Yaş Grubuna Hitap Eder?

Bu meslekte çalışan öğretmenler, genellikle 3-6 yaş arası çocuklara eğitim vermektedir. Bu yaş aralığı, çocukların gelişim sürecinde oldukça kritik bir döneme denk gelmektedir ve her çocuğun öğrenim ihtiyacı farklıdır. Bu nedenle, okul öncesi öğretmenleri çocukların bireysel gereksinimlerini anlamalı ve öğrenme sürecine uygun bir şekilde yönlendirmelidir.

Yaş Grubu Özellikleri

0-2 yaş Temel ihtiyaçlara (beslenme, uyku, hijyen vb.) odaklı dönem

3-5 yaş Duygusal ve sosyal gelişimlerinin yoğun olduğu dönem

6 yaş Okul öncesi eğitim sürecinin sonunda bulundukları dönem

Kaynak:MEB Hocam