Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarına Şok!

Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarına Şok!
Milli Eğitim Bakanlığı son yayımladığı DYK yönergesinde Okul müdür ve müdür yardımcılarını okullarda ki DYK kurslarında ders vermesinin önüne geçen düzenlemeyi yaptı. İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz günlerde DYK yönergesini değişeceğini açıklamasından hemen sonra MEB güncek DYK yönergesini dün yayımladı ve resmi yazı okullar gönderdi.

Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarına Şok!

Bir takım değişikliklerin yapıldığı yeni yönergede, Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarını üzen bir düzenleme hayata geçirildi.

2023 2024 eğitim öğretim yılında okullarda açılacak DYK kurslarında artık okul müdür ve müdür yardımcılar ders veremeyecek. Daha önceki yıllarda, okullarda açılan DYK kurslarında öğretmenler ile birlikte okul müdür ve müdür yardımcıları da kurslarda ücret karşılığında ders verebiliyordu.

Yeni eğitim öğretim yılında artık DYK kursları sadece öğretmenler tarafından verilecek. Ayrıca yeni düzenleme ile birlikte, DYK açılabilmesi için en az 16 öğrencinin kursa başvuru yapması gerekiyor, bu sayı öncesinde 10'du.

İşte güncel yönerge ile DYK kurslarında yapılan değişiklikler

1- Her okulda kurs açılmayacak. Kursların hangi okullarda açılacağına komisyon karar verecek .

2- Kurslarda görev alacak öğretmenleri komisyon belirleyecek .

3- İdareciler hiçbir şartta derse giremeyecek .

4- Kurslarda en az 16 öğrenci olacak. Ancak komisyon gerekli gördüğü hallerde 5 öğrenci ile kurs açılmasına onay verebilecek .

5- Kursların takibi için 10 şubeye 1 Rehber Öğretmen görevlendirilecek .

6- Kursta görevli öğretmenler arasından nöbetçi öğretmen görevlendirilecek.

7- Kurslarda özel okul öğretmenleri de görev alabilecek .

8- Kurslar 8,11,12 ve Mezunlar için açılabilecek.