Öğretmenlerin promosyon çıkmazı! 9.500 teklif eden bankalar var

Öğretmenlerin promosyon çıkmazı! 9.500 teklif eden bankalar var
MEB'te promosyon krizi gittikçe derinleşiyor. Öğretmen maaşlarının ortalama 25 bin olmasından sonra bile bankalar 9.500 TL gibi komik rakamlar teklif ediyor. İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uzun süredir devam eden promosyon krizi gittikçe derinleşiyor. Geçtiğimiz senelerde 30 bin bandına kadar çıkan promosyon anlaşmaları, şu dönemlerde 10 binin altına düştü.

Öğretmen maaşlarının son gelen Temmuz zammı ile birlikte ortalama 24 - 25 binlere çıkmasıyla birlikte, promosyon umudunu artıran öğretmenler yine hayal kırıklığına uğradı.

Günümüzde öğretmen maaşları 10 bini altında olduğu dönemlerde gelen 30 bin promosyon teklifleri maaşların 25 binlere çıkmasıyla birlikte 10 bin - 9 bin bandına düştü. Maalesef her yıl milyarlarca lira kar eden bankalar öğretmenlere ettikleri teklifleri nedendir bilinmez ama gittikçe aşağıya çekiyor.

Duruma isyan eden öğretmenler, MEB'in bir an evvel duruma el atmasını istiyor. Bankaların verdiği komik teklifler karşısında çıkmaza giren İl ve ilçe mem'ler düşük anlaşmalara imza atmak zorunda bırakılıyor. İşte bir öğretmenin sosyal medya üzerinden promosyon konusuyla ilgili olarak paylaştığı mesaj ;

Sibel öğretmen: “Promosyon konusunu ele alsanız birde. Artvin Hopada dün yapılan ihalede 9500 gibi komik bir ücret kabul edildi. Bankaların dediği oluyor .hiçbir hakkımız yok elimizde.diğer bankalar ihaleden çekiliyor bir bankaya bırakılıyor ve o banka ne derse o oluyor.”

Aynı şekilde bir başka öğretmenimizin de mesajı ;

Kenan Öğretmen :"Aynı sorun Malatya'da da var. Malatya il geneli 10.000 tl teklif gelmiş 8000 TL si ceza 2000 TL kalan inanılır gibi değil"

Tüm öğretmenlerimiz için mebhocam.com olarak bu sorunu tekrardan dile getiriyor ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bu konuda bir çalışma başlatmasını diliyoruz. Umarız ki MEB en kısa süre içinde tek elden promosyon anlaşması için çalışmalara başlar ve tıpkı İçişleri ve Adalet Bakanlığı'nın yaptığı gibi merkezi bir promosyon ihalesi düzenler..

Yorumlarınızda son aldığını promosyonu ve çalıştığınız şehri yazabilirsiniz..

mebhocam.com.tr/ Özel Haber

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları mebhocam.com a aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi durumda yasal işlem başlatılacaktır.