Öğretmenlerin Maaşları Kademeli Artacak! Yüzde 25 artı 8 bin..

Öğretmenlerin Maaşları Kademeli Artacak! Yüzde 25 artı 8 bin..
Temmuz ayı memur maaş zamları merak edilirken, öğretmen maaşlarına yapılacak artış sızdırıldı. Selvi'nin yazısına göre öğretmenlerin maaş kademeli artacak. Yüzde 25 artı 8 bin..

Memurların zamlı temmuz ayı maaş tutarları merak içinde beklenirken, Temmuz ayında memurlara yapılacak maaş zammı içeriğinin yer aldığı torba yasa yarın meclise geliyor.

Torba yasanın içeriği henüz kamuoyuna açıklanmazken, Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, memur maaşları ile ilgili kabinede konuşulanları yazdı.

Öğretmenlerin Maaşları Kademeli Artacak! Yüzde 25 artı 8 bin..

Selvi'nin yazısına göre en düşük memur maaşı net 22bine çıkarılırken, diğer meslek gruplarında olduğu gibi öğretmenlerinde maaşları kademeli olarak artacak. Öncelikle enflasyon ek zammının açıklanmasıyla birlikte belirlenecek yüzdelik oranında maaşlara zam yapılacak, sonrasında bu tutarlara belirlenen seyyanen zam miktarı eklenecek. Örnek vermek gerekirse, yüzde 25 artı 7 bin yada yüzde 25 artı 8 bin gibi.

Burada belirleyici nokta 22 bin lira olacak. Öğretmenlerin maaşlarına yapılacak yüzde oranında zam ve seyyanen tutar ile birlikte öğretmen maaşlarının 22 binin üzerine çıkması olacak. Öğretmenlerin maaşlarına yapılacak seyyanen zam tutarı ,ise en düşük öğretmen maaşının 22 binin üzerine çıkması için gerekli olan seyyanen tutar olacak.

İşte Selvi'nin köşe yazısı ;

1- En düşük memur maaşı 22 bin TL’ye çıkıyor. Buna göre öğretmen, doktor, hemşire, polis, mühendis aylıklarına kademeli olarak artış yapılacak.

2- Kademeli artışlar yapılacak. Bir yüzde artış, onun üzerine ise seyyanen bir zam yapılacak. Örneğin yüzde 25 artı 7 bin, yüzde 25 artı 8 bin artış olacak.

3- Memur ve emeklilerin maaş zammı için yarın açıklanacak olan enflasyon oranı bekleniyor. 6 aylık enflasyonun yüzde 18 civarında olması öngörülüyor. Böylece enflasyon artı refah payı artışı yapılacak.''