Öğretmenlerin Maaş Promosyonları 10 binin altına düştü!

Öğretmenlerin Maaş Promosyonları 10 binin altına düştü!
Öğretmenlerin maaş promosyon ihalelerine bankalar girmek bile istemiyor. Geçtiğimiz senelerde 30 -40 bin bandına çıkan öğretmenlerin maaş promosyonları 10 binin altına düştü. Öğretmenler duruma tepkili..

Geçtiğimiz senelerde öğretmen maaşları 10 binin altında olduğu günlerde bankalar ile yapılan maaş promosyon ihale sürecinde öğretmenlere teklif edilen maaş promosyon tutarları 40 bine kadar çıkmıştı.

Öğretmenlerin Maaş Promosyonları 10 binin altına düştü!

Ancak sonradan her ne oldu ise, öğretmen maaşları yükselen enflasyon karşısında yükselmesine rağmen bankaların öğretmenlere teklif ettiği maaş promosyon tutarları düşmeye başladı. Geçtiğimiz senelerde 30 -40 bin bandına çıkan öğretmenlerin maaş promosyonları 10 binin altına düştü.

kesfet1.jpg

Durum böyle olunca, bir ilçe MEM yapılan promosyon sürecinde düşük tutarlara 3 senelik maaş promosyon anlaşmalarına imza atman zorunda kaldı. Uzun süredir gündemde olan maaş promosyon tutarlarında ki bu komik rakamların yükselmesi için MEB'den şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmezken, özellikle Temmuz ayından itibaren en düşük öğretmen maaşının 22 binin üzerinden olacağı varsayılırsa, promosyon tekliflerin yükselmesi gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak bir öğretmenin gönderdiği mesajı siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz. İşte o mesaj :

Bir öğretmenin mesajı: "10 yıllık kadrolu öğretmenim. Osmaniye’de bankalar promosyon ihalesine bile girmek istemiyor. 3 yıl için en yüksek teklif 9.300 TL'de kaldı. İhaleye sadece 3 banka girdi, biri teşekkür edip geri çekildi. 2 aydır maaşlarımızı hiçbir sözleşme olmadan bankadan alıyoruz."

Öte yandan öğretmenler ise, eğer süreç bu şekilde yürümez ise MEB'in bu olaya el atmasını, gerekirse, tıpkı polislerde yada sağlık bakanlığından olduğu gibi merkezi promosyon anlaşması yoluna gidilmesini istiyor.

mebhocam.com.tr/özel haber