Öğretmenlerin hizmet puanlarına ilişkin açıklama geldi

Öğretmenlerin hizmet puanlarına ilişkin açıklama geldi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den deprem bölgesinde ki okulların hizmet puanlarına ilişkin açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den deprem bölgesinde ki okulların hizmet puanlarına ilişkin açıklama geldi. Bakan Tekin geçtiğimiz günlerde bu bölgelerde ki okulların hizmet puanlarının artırılacağını duyurmuştu.

Anadolu Yayıncılar Derneğinin düzenlediği, "Anadolu Sohbetleri" programında, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Tekin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Tekin, öğretmenlerin istihdamı öncesinde yükseköğretim kurumlarında yetiştirilmesi, istihdam sonrasında da hizmet içi eğitimlerle niteliklerinin arttırılması konusuna dikkat ettiklerin aktaran Tekin istihdam sonrasında da hizmet içi eğitimlerle niteliklerinin arttırılması konusunu önemsediklerine dikkati çekti.

Öğretmenlerin hizmet puanlarına ilişkin açıklama geldi

Deprem bölgesindeki eğitim öğretime dikkat çeken Tekin, bölgedeki öğretmenlere desteklerini sürdüreceklerini hatırlattı ve deprem bölgesindeki okulların hizmet puanlarının artırılacağını söyledi.

Depremzede öğrencilere ilave kontenjan verildi

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında okul tercihi yapacak depremzede öğrencilere "pozitif ayrımcılık" uyguladıklarını hatırlatan Tekin, "Yakınlarını kaybetmiş, öğretmenini kaybetmiş, ailesini kaybetmiş öğrencilerimizin sınavlara sağlıklı hazırlanmasının çok da mümkün olmayacağını düşünerek beş il ve iki ilçemizdeki öğrencilerimize pozitif ayrımcılık yaparak sınavla öğrenci alan okullarda her şube için iki ilave kontenjan ürettik" dedi.

Tekin, bu okulları tercih edecek diğer öğrencilerin, herhangi bir hak kaybına uğramadıklarını bildirdi.