Öğretmenlerin Haziran ek dersleri yarından itibaren ödenecek

Öğretmenlerin Haziran ek dersleri yarından itibaren ödenecek
Öğretmenlerin ek ders saatlerinin girildiği KBS sistemi bugün erişime açıldı. Okul idarelerinin ek dersleri KBS'ye girmesiyle birlikte yarından itibaren ek dersler ödenmeye başlayacaktır.

Bilindiği gibi Hazine ve Maliye Bakanlığı KBS sistemini güncel memur maaş katsayılarının girilmesi ve temmuz ayı maaşlarının sağlıklı hesaplanması için KBS sistemini kapatmıştı.

Bakanlığın KBS sistemini kapatmasıyla birlikte henüz haziran ayı ek derslerini KBS ye girmeyen okulların olmasından dolayı binlerce öğretmen haziran ayı ek derslerini alamadılar.

Ancak bugün hazine ve maliye bakanlığı KBS sisteminin temmuz maaşlarının hesaplanması için güncel zamlı memur maaş katsayılarına göre tekrardan açıldığını duyurdu.

68226.jpg

Öğretmenlerin Haziran ek dersleri yarından itibaren ödenecek

Bu haber sonrasında Haziran ayı ek derslerini KBS sistemine girmeyen okullar sisteme haziran ek derslerini girmeye başladı. Bu işlem sonrasında KBS sistemine ek dersleri bugün giren okullarda görev yapan Öğretmenlerin Haziran ek dersleri yarından itibaren ödenmesi bekleniyor.

Öte yandan bakanlığın KBS sistemini kapatması sonucu ek derslerin KBS sistemine girilmeyen binlerce öğretmen haziran ayı ek derslerini henüz alamadı ve ekonomik anlamda bir takım mağduriyetler oluştu. Umarız ki bundan sonraki süreçlerde bu tip MEB gerekli önlemleri alır ve mağduriyetlerin oluşmasını engeller.