Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 100 zam yapılmalı

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 100 zam yapılmalı
Öğretmenler bir süredir seslerini hükümete duyurmaya çalışıyor. Artan hayat pahalılığı karşısında ek ders ücretlerin tost parasından bile düşük kalan öğretmenler ek ders ücretlerine yüzde 100 zam istiyor. Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 100 zam

Mülakatların kaldırılması, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi konuları gündemden düşmüyor. Öğretmenler ve eğitim sendikaları öğretmenlerin başlıca sorunları arasında yer alan maaş ve ücretlerdeki düşüklüğü duyurmak için seslerini yükseltmeye devam ediyor.

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 100 zam yapılmalı

Maaşlar ile birlikte özellikle bir tosttan daha ucuz olan ek ders ücretlerinin yükseltilmesi için öğretmenler ve eğitim sendikaları çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Türk Eğitim Sen ek ders ücretlerinin yüzde 100 zamlanması için dilekçe kampanyası başlatmıştı. Binlerce öğretmen ek ders ücretlerinin yükseltilmesi için dilekçe verdi. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak?

Öte yandan Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 60.12 TL olan ek ders ücreti öğretmenlerin yüzde 20 gelir vergisine takılmasıyla birlikte 56 TL civarına geriledi. Yani sosyal medyada paylaşıldığı gibi okul kantinlerinde satılan bir tosttun ücreti, öğretmene ödenen ek ders ücretini geçti..

1123966-242106313.jpg

Umarız ki Ocak ayında yapılacak zam ve ekstra iyileştirmeler ile birlikte ek ders ücretleri olması gereken yere gelir..