Öğretmenlerin Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği Artışı Masada

Öğretmenlerin Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği Artışı Masada
7.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde hizmet kollarının talepleri görüşülürken, öğretmenlere ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin 13.414 TL olması masada..

Her Eylül ayında öğretmenlere ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneği artışı masaya geldi. 7.dönem toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken, masada öğretmenleri temsil eden sendika ise yetkili sendika Eğitim Bir Sen.

Öğretmenlerin Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği Artışı Masada

Toplu sözleşme görüşmelerinde hizmet kollarının tekliflerinin müzakeresi sürerken, öğretmenlerin eğitim öğretime hazırlık ödeneği artışı masada. Eğitim Bir Sen toplu sözleşme görüşmelerine girerken, açıkladığı taleplerden en önemlileri ise öğretmenlere ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin artırılması hususuydu. Çünkü en son 2 sene önce alınan karara göre eğitim öğretime hazırlık ödeneği öğretmenlere bin 400 TL olarak ödenecek.

69483.jpg

Fakat Eğitim Bir Sen bu eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin artırılması konusunda son derece ısrarlı. öğretmenlerin eğitim öğretime hazırlık ödeneği artışı masaya gelirken, Eğitim Bir Sen tutarın 13.414 TL olmasını istiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşü bekleniyor

Hükümetin bu teklifi kabul edip etmeyeceği henüz belli olmazken, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşü bekleniyor..