Öğretmenleri sevindirecek müjdeli haber!

Öğretmenleri sevindirecek müjdeli haber!
7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos tarihi itibariyle başlıyor. Gelen kulis bilgilerine göre ek ders ücretlerinin 100 TL olması masada olacak.

Temmuz ayı zam oranının yüzde 17,55 oransal ve 8 bin 77 seyyanen olmasıyla birlikte, maaş dışındaki tüm ödeme kalemlerinin zam oranı yüzde 17,55'te kalmadı.

Durumum böyle olmasıyla birlikte başta öğretmenler olmak üzere bir çok meslek türüne ödenen yan ödemeler sadece enflasyon oranında zamlanmış oldu. Aynı şekilde öğretmenlerin ek ders ücretleride yüzde 17,55 oranında zamlanarak 60,12 TL oldu.

Öğretmenler bu duruma tepki gösterse de durum değişmedi, Temmuz öncesi ek ders 52,15 TL iken yüzde 17,55 oranında zamlandı 60,12 TL oldu. (Bu tutarda yüzde 15 vergi diliminde olan bir öğretmen için )

Öğretmenleri sevindirecek müjdeli haber!

Öte yandan memurların 2024 2025 yılı zam oranlarının netlik kazanacağı toplu sözleşme görüşmelerine günler kala, öğretmenleri sevindirecek müjdeli bir haber geldi. Memurları masada temsil edecek yetkili sendika öğretmenlerin ek ders ücretlerini gündeme aldı. Gelen kulis bilgilerine göre memur sen ek ders ücretlerinin 100 TL olması konusunda masada talepte bulunacak. Bakalım hükümet kanadının bu talebe yanıtı ne olacak?