Öğretmenlere Rotasyon Gündemde

Öğretmenlere Rotasyon Gündemde
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmenler odası sohbetlerinde konuşulan konulardan olan öğretmenlere rotasyon konusu gündemde. İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmenlerin yer değiştirmelerinin git gide çıkmaza girmesi sebebiyle öğretmenlere rotasyon konusu tekrardan gündeme geldi.

Bakan Tekin'in öğretmenler ile gerçekleştirdiği öğretmenler odası sohbetlerinde gündeme gelen öğretmenlere rotasyon konusunda Bakan Tekin'in bu olaya sıcak baktığı da söylediklerinden belli oldu.

Rotasyona sahip çıkın

Kendisine sorulan rotasyon sorusuyla ilgili olarak Bakan Tekin, 2015 yılında öğretmenlere rotasyonu getirdiklerini, 990 bin öğretmenin lehine olacak uygulamayı 10 bin öğretmenin kıyameti koparması sonucu geri çekmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bakan Tekin, tekrardan rotasyonun uygulanmaya başlamasıyla birlikte, öğretmenlerden rotasyona sahip çıkmalarını istedi.

Öte yandan binlerce öğretmen sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, öğretmenlere rotasyon uygulamasının bir an evvel getirilmesi için seslerini MEB'e duyurmaya çalışıyor. Çıkarılan zorunlu hizmet aflarıyla, yada çeşitli mazeretle ile merkezi okullara gelen ve 15 -20 yıl okullarda çalışan öğretmenler, zorunlu hizmet görmeden emekli olabilirken, yıllarını zorunlu bölgelerde harcamış öğretmenler için merkezi okullarda yer açılmalı ve rotasyon uygulaması tıpkı diğer mesleklerde olduğu gibi acilen MEB'e getirilmesi hususunda öğretmenlerin talepleri çok.

Siz değerli öğretmenlerimizin bu konuda ki yorumlarını bekliyoruz. Yorumlarınızı yazın istisnasız yayınlayalım..