Öğretmenlere ödenecek hazırlık ödeneği artırılacak mı?

Öğretmenlere ödenecek hazırlık ödeneği artırılacak mı?
2023 2024 yılı başında öğretmenlere ödenecek olan 1.400 TL tutarında ki hazırlık ödeneği artırılacak mı? İşte detaylar..

Son yapılan toplu sözleşme masasında alınan karara göre öğretmenlere 2023 2024 Eğitim Öğretim yılı başında ödenecek hazırlık ödeneği 1.400 TL olarak belirlenmişti. Ancak bu anlaşma üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesiyle birlikte hazırlık ödeneği artan enflasyon karşısında erimiştir. Bu durum karşısında öğretmenlerde 2023 2024 Eğitim öğretim yılı başında ödenecek hazırlık ödeneğinin güncellenmesini talep etmektedirler.

asgari-ucret-ve-memur-maasi-icin-kritik-aciklama.jpg

Öğretmenlere ödenecek hazırlık ödeneği artırılacak mı?

mebhocam.com olarak yaptığımız hesaba göre2021 Ağustos ayındaki görüşmelerde belirlenen hazırlık ödeneği o zaman ki öğretmen maaşlarının yaklaşık yüzde 20'sine denk geliyordu. Yani öğretmenlerin bin 350 TL hazırlık ödeneği aldığı dönemde ki maaşları 5.500 ila 6000 arasında değişiyordu.

Şimdi ki zaman baktığımız ise uzman ve derece olarak 1-4 de olan bir öğretmenin maaşı yaklaşık olarak 30 bin lira civarında olacak. Buradan yola çıkarak 2023 2024 Eğitim Öğretim yılı hazırlık ödeneğinin en az 6 bin lira olması gerekmektedir.

Öte yandan Ağustos ayında yeniden başlayacak olan 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde konunun masaya gelmesi beklenmektedir.

mebhocam.com.tr/ Özel Haber

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları mebhocam.com a aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi durumda yasal işlem başlatılacaktır.