Öğretmenlere ödenecek Eylül dönemi seminer ücretleri netleşti

Öğretmenlere ödenecek Eylül dönemi seminer ücretleri netleşti
Öğretmenlere 4 - 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecekleri seminer çalışmaları sebebiyle ödenecek seminer ücretleri de belli oldu. Öğretmenlere ödenecek Eylül dönemi seminer ücretleri netleşti. İşte son zam sonrasında ödenecek zamlı ücretler..

Milli Eğitim Bakanlığı gönderdiği resmi yazı ile birlikte, 2023 2024 Eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında öğretmenlerin 4 Eylül 2023 tarihinde okullarında olmalarını istedi.

Öğretmenler her eğitim yılı başında olduğu gibi yeni eğitim öğretim yılında da seminer çalışmalarını okullarında yüz yüze olacak şekilde yürütecekler. Öğretmenler 4 - 8 Eylül tarihleri arasında yürütecekler seminer çalışmaları için ödenecek ücretler de belli oldu. peki öğretmenlere seminer dönemi çalışmaları için ne kadar ücret ödenecek ? İşte son zam sonrasında ödenecek zamlı ücretler..

haberici.jpg

Öğretmenlere ödenecek Eylül dönemi seminer ücretleri netleşti

MEB seminer döneminde öğretmenlere her seminer günü için 3 saat ek ders ücreti ödemesi yapıyor. Dolayısıyla 5 gün okulda belirlenen saatlerde seminer çalışmalarına katılan öğretmenlere ödenecek ücret 15 ders saati ücreti olacak.

Temmuz ayında gelen zamla birlikte ek ders ücreti saati yüzde 15 gelir vergisine göre 60.12 TL, yüzde 20 gelir vergisine göre ise 56,56 TL oldu. Bu durumda seminer çalışmalarına 5 gün katılan öğretmenlere yüzde 20 gelir vergisine göre 848 TL seminer ücreti ödemesi yapılacak.

mehhocam.com/özel