Öğretmenlere “kira, ulaşım, yemek” yardımı yapılacak mı?

Öğretmenlere “kira, ulaşım, yemek” yardımı yapılacak mı?
Son dönemlerde fahiş derece artan kira, akaryakıta gelen zamlar sonrasında ulaşım ücretlerinde ki artıştan sonra öğretmenler kira, ulaşım ve yemek yardımı talep ediyor. Peki Öğretmenlere “kira, ulaşım, yemek” yardımı yapılacak mı?

Memur maaşlarına gelen Temmuz zammı ile birlikte en düşük öğretmen maaşı da 23 bin lira seviyelerine çıktı.

Ancak Temmuz ayı maaş zamlarından sonra, a'dan z'ye gelen zamlar ile birlikte enflasyon yine artmaya devam ediyor. Özellikle fahiş derece artan kiralar sonrasında ataması yapılan öğretmenler görev için gittikleri şehirlerde maaşlarının yarısını kiraya vermek zorunda kaldı. Yine akaryakıta gelen ÖTV zamları ile birlikte ulaşım ücretleri de neredeyse iki katına çıkmıştı durumda.

Öğretmenlere “kira, ulaşım, yemek” yardımı yapılacak mı?

Kira, ulaşım ve gıda ürünlerine gelen zamlar sonrasında maaşları yetmeyen öğretmenlerden kira, ulaşım ve yemek yardımı talebi geldi. Özellikle 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan 7.dönem toplu sözleşme masasında bu konunun yetkili sendika tarafından gündemde tutulması ve özellikle büyükşehirler başta olmak üzere tüm şehirlerde öğretmenlere “kira, ulaşım, yemek” yardımı yapılmalıdır. Aksi durumda birçok şehirde öğretmen açığı ile karşı karşıya kalınacaktır.

Siz değerli öğretmenlerimizden bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz.