Öğretmenlere çalışma izni verilmiyor: Özel okul sahibi nedeniyle öğretmenler çalışamıyor!

Öğretmenlere çalışma izni verilmiyor: Özel okul sahibi nedeniyle öğretmenler çalışamıyor!
Öğretmenlere çalışma izni verilmiyor: Özel okul sahibi nedeniyle öğretmenler çalışamıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren Fethiye Birey Eğitim Kurumları, okul sahibi Şerif Ö.'nün FETÖ soruşturması kapsamında denetime tabi olması nedeniyle Kasım 2022'de kapatılmıştı. Okulda tarih öğretmenliği yapan Berkay Soner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kurumda çalıştığı 4 senedir boyunca Şerif Ö.'nün FETÖ soruşturması kapsamında denetime tabi olduğunu bilmediğini belirtti. Ayrıca, Şerif Ö.'nün itirafçı olduğunu ve etkin pişmanlıktan yararlanarak ceza almadan sıyrıldığını öğrendiğini ifade etti.

Berkay Soner, okulun kapatılmasından sonra çalışma izinlerinin geri verilmesini talep ediyor. Ancak okulun sahibi Şerif Ö.'nün FETÖ soruşturması kapsamında denetime tabi olması, öğretmenlerin çalışma hayatını etkilemeye devam ediyor. Öğretmenler, ne okulda çalışabiliyor ne de öğretmen atamalarına başvurabiliyor.

HALA BİR SONUÇ YOK

ogretmenlere-calisma-izni-verilmiyor-ozel-okul-sahibi-nedeniyle-ogretmenler-calisamiyor-ogretme (2)

Okulda tarih öğretmeni olarak çalışan Berkay Soner, okul sahibi hakkında denetimli serbestlik olduğunu öğrendikten sonra durumu Muğla Valiliği’ne bildirdiklerini belirtti. Muğla Valiliği’nin, öğretmenlere örgütle ilişkileri olup olmadığının soruşturulacağı bir tedbir kararı verdiğini ifade eden Soner, Ocak ayında yapılan bir komisyon toplantısında hiçbir örgüt bağlantısının bulunmadığına dair dilekçe verenleri araştırdıklarını ve herhangi bir bulgu bulunmadığına dair belgeyi Ankara’ya gönderdiklerini açıkladı. Ancak, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün bütün daire başkanlıklarını aramalarına rağmen sonuç alamadıklarını söyleyen Soner, komisyonun da 3 aydır toplanmadığını ve yeni dönemin başlaması nedeniyle başka bir yerde çalışamadıklarını belirtti.

ATAMA BAŞVURUSU DA ENGELLENİYOR

Soner, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 45 bin yeni öğretmen atamasına başvurmak için sisteme girdiğinde, mülakata girişinin KHK sebebiyle engellendiğini öğrendiğini aktardı. Muğla Valiliği'nin gönderdiği kararın onaylanması gerektiğini belirten Soner, ancak sürecin çok yavaş işlediğini söyledi. Soner ayrıca, kurum sahibi tarafından ödenmeyen 60 bin lira tazminat hakları ve işsizlik maaşı da alamadıklarını dile getirdi.