Öğretmenlere 5-7 yıl yıpranma payı için açıklama

Öğretmenlere 5-7 yıl yıpranma payı için açıklama
Bugün başlayacak olan 7.dönem toplu sözleşme masasında öğretmenlere 5-7 yıl yıpranma payı verilmesi için açıklama geldi..

Öğretmenler için önemli kazanımların talep edildiği, 7.dönem toplu sözleşme görüşmeleri bugün saat:14.00'da düzenlenecek toplantı ile başlayacak.

1 ay sürecek toplu sözleşme görüşmelerinde hizmet kollarında öğretmenlerin taleplerinden biriside yıpranma payı olacak. Konuyla ilgili olarak görüşmeler öncesinde öğretmenlere 5-7 yıl yıpranma payı verilmesi için önemli bir açıklamada Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu'dan geldi.

Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu sosyal medya hesabından 7. Dönem Toplu Sözleşme taleplerini sıraladı.

işte Kuruoğlu'nun talepleri ;

Okul öncesi öğretmenleri, Sınıf Öğretmenleri ve Özel Egitim Öğretmenlerine 7 yıl,

Branş öğretmenlerine 5 yıl YIPRANMA PAYI verilmelidir.

Enflasyon farkı maaşlara aylık olarak yansıtılmalıdır. 2024 yılı için memur ve emekli maaşlarına %100, 2025 yılı için ise % 80 zamtalep ediyoruz.

Doğum izni 32 haftaya çıkarılmalıdır. Doğum izni sonrası maaşının %80'ini alacak şekilde çalsana 1 yil ücretli izin hakkı verilmelidir.

Ek ders Ücretlerine %100 zam Yapılmalıdır.

Kariyer Basamakları sınavı kaldırılmalıdır.

Tüm Öğretmenlere 5. Yılında

Uzman Ögretmen Tazminatı, 10. Yılında Başöğretmen

Tazminatı ödenmelidir