Öğretmenlere 16 Bin Lira Promosyon Ödemesi Yapılacak

Öğretmenlere 16 Bin Lira Promosyon Ödemesi Yapılacak
Kayseri Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bankalar ile sürdürülen promosyon sürecinde anlaşmanın sağlandığını bu kapsamda İlçede görev yapan öğretmenlere 16 bin lira promosyon ödemesi yapılacağını duyurdu..

Eğitim camiasında promosyon anlaşma haberi gelmeye devam ediyor. Öğretmenlere verilen maaş promosyon tutarları her ne kadar geçen sene ki kadar olmasa da, promosyon anlaşmaları devam ediyor.

İl yada ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yürütülen promosyon sürecinde bir anlaşma haberi de Kayseri Develi İlçe MEM'den geldi.

Öğretmenlere 16 Bin Lira Promosyon Ödemesi Yapılacak

Kayseri Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kısa bir süre önce başlayan maaş promosyon ihale sürecinde anlaşmanın sağlandığını duyurdu.

İlçe milli eğitim müdürlüğü yayımladığı duyuruda, "Yapılan maaş promosyon ihalesinde, 05.04.2023 tarihinde kişi başına 16.000 TL teklif veren Yapı Kredi Bankası Develi Şubesi ile sözleşme imzalanmıştır. Ancak, İş Bankası Develi Şubesi ile devam eden sözleşme 15.05.2023 tarihinde fesih edilecektir. Peşin alınmayan promosyon, 3'er aylık dönemler halinde ödenmektedir. Sözleşmenin kalan kısmının borç olarak hesaplanması gerektiği hukuka ve mevcut piyasa şartlarına uygun bir şekilde erken fesih nedeniyle kurumumuza 3.027.960,00 TL geri ödeme borcu çıkartılmıştır. Ancak, bütün sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Geçmiş 27 ay üzerinden hesaplanan fesih ceza bedelini kabul etmiyoruz. Personelimizin haklarını savunmak adına İş Bankası Develi Şubesi ile hukuki mücadelemizi başlatacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz."