Öğretmenler okul müdürünü seçecek

Öğretmenler okul müdürünü seçecek
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürlerinin ilk 4 yıl görev süresinden sonra, ikinci 4 yıl aynı okulda görev yapıp yapmayacağının okul öğretmenlerine sorulabileceği bir çalışma yapılacağını açıkladı..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen maaşları, rotasyon ve 2. il dışı gibi konular hakkında kendisine sorulan sorulara cevap veren Bakan Tekin, okul müdürleri içinde önemli açıklamalarda bulundu.

Öğretmenler okul müdürünü seçecek

Bakanlık bünyesinde ki resmi okullarda görev yapan okul müdürlerinin ilk 4 yıl görev süresi sonrasında, ikinci 4 yıl yine aynı okulda çalışıp çalışmayacağına ilişkin okuldaki öğretmenlerin görüşünün alınabileceğini söyledi.

Bilindiği gibi şu an ki sistemde, okul müdürleri ilk 4 yıl görev yaptıktan sonra, başka okula yada yeniden aynı okuluna görevlendirme için MEB'e başvuru yapıyor. Gerekli kriterleri sağlayan okul müdürleri ikinci 4 yıl okullarında görevlerine devam edebiliyorlar ancak 8 yılı dolduran okul müdürleri mecburen kendi okulları dışında bir başka okula müdür olarak görevlendiriliyor.

Bakan Tekin'in açıklamasına göre, ilk 4 yılını tamamlayan okul müdürlerinin ikinci 4 yıl daha aynı okulda kalabilmeleri için öğretmenlerin onayını almaları gerekecek. Bakan Tekin, bahsedilen uygulamanın ne zaman hayat geçeceği hakkında bir açıklama yapmadı.