Öğretmenler dikkat yaz tatilinde 20 bin lira gelir elde etmek için son şans

Öğretmenler dikkat yaz tatilinde 20 bin lira gelir elde etmek için son şans
Bilindiği üzere öğretmenlerin yaz tatilinde tek gelirleri maaşlarıdır. Maaşların dışında öğretmenlerin yaz tatilinde ek ders alma durumları ise kısıtlıdır. Peki söz konusu 20 bin TL'lik gelir nasıl elde edilir? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin yaz tatilinde 20.000 TL civarında gelir elde edebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının artmış olduğu yaz kurslarına başvuruda bulunması gerekmektedir.

Yaz okulu kapsamında 81 ilde açılan söz konusu kurslara başvurular 3 Haziran tarihinde başladı ve 12 Haziran tarihinde Sona Erecekti. Söz konusu kurslarda görev yapmak isteyen öğretmenler belli branşlara dahil olmak koşuluyla bu ek ders ücretlerini alabilmek için başvuruda bulunabilecektir. Söz konusu başvurular e-kurs modülü üzerinden yapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde açılacak olan destekleme ve yetiştirme kursları kapsamı değerlendirilen yaz okulu dersleri bilişim teknolojileri görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi dersleri üzerinden açılacaktır. Bu kapsamda öğretmenler Günde 4 saat kurs vermeleri durumunda haftada 20 saat aile ise 80 saat kurs vermiş olacaklardır.

Yetiştirme kursları normal kurs ücretinin 2 katı olarak değerlendirileceği için söz konusu öğretmenlere 160 saat ek ders ödemesi yapılacaktır. Bu da Temmuz ayında yapılacak zamla 121 TL olan ek ders ücreti ile beraber yaklaşık 20.000 TL'ye yakın bir ücrete tekabül etmektedir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER