Öğretmenler Dikkat! Başvurular devam ediyor

Öğretmenler Dikkat! Başvurular devam ediyor
Milli Eğitim Bakanlığının ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile ortak başlatmış olduğu dijital öğretmenler projesine başvurular devam ediyor..

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin mesleki anlamda gelişimlerine katkı sağlamak amaçlı çalışmalarına devam ediyor.

Belli zamanlarda belli proje ve işbirliklerini duyuran MEB'te şu anda önemli bir projede başvurular devam ediyor.

mebhaberici.jpg

Öğretmenler Dikkat! Başvurular devam ediyor

Özellikle deprem bölgesinde görev yapan ve depremden etkilenen öğretmenlere önceliğin tanındığı Milli Eğitim Bakanlığının ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile ortak başlatmış olduğu dijital öğretmenler projesine başvurular devam ediyor.

İşbirliği içinde başlatılan projeyle öğretmenlerin dijital dönüşümün bir parçası olması ve edindikleri dijital becerileri öğrencilerine aktarmaları amaçlanıyor.

Başvurular 10 Eylül'e kadar yapılabilecek

2020 yılında başlayan ödüllü proje ile bugüne kadar 6 bin öğretmene ulaşılırken, yeni dönemde 1.000 öğretmene daha eğitim verilecek. Türkiye'nin 81 ilinden devlet okullarında çalışan ilkokul ve ortaokul öğretmenleri, 10 Eylül'e kadar projeye başvuruda bulunabilecek.

Verilen bilgiye göre, öğretmenlerin çağın gerektirdiği donanımlara sahip olmasını destekleyen eğitimler içeren Dijital Öğretmenler projesi iki fazdan oluşuyor.

ODTÜ’lü eğitmenler tarafından sunulan eğitim programı kapsamında, Ekim-Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ilk fazda, 1.000 öğretmene dijital yetkinliklerini geliştirmek için dijital vatandaşlık ve güvenlik, etkili sunum hazırlama, yaratıcılık ve görsel tasarım, eleştirel düşünme, ölçme ve değerlendirme modüllerinden oluşan 5 haftalık çevrim içi eğitim verilecek.

Proje sürecinde öğrenilecek uygulamalara yönelik üretken yapay zeka araçları da eğitimlerde tanıtılacak. İlk faz eğitimlerinin ardından 1.000 öğretmen arasından seçilecek 100 öğretmen sanal ve artırılmış gerçeklik üzerine ileri seviye eğitim sağlanacak.