Öğretmenler dikkat! 2. il dışı geliyor! Açıklama Geldi

Öğretmenler dikkat! 2. il dışı geliyor! Açıklama Geldi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin 2. il dışı yer değiştirme taleplerine yeşil ışık yaktı. İşte Bakan Tekin'in yanıtı..

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı 2. il dışı yer değiştirme sonuçlarını geçtiğimiz gün açıkladı. Bakanlığın sonuçları duyurmasından sonra binlerce öğretmenin yer değiştirme talebi onaylanırken, yeterli kontenjan açılmadığı için, bir çok öğretmeninde tayini çıkmadı.

Öte yandan Bakanlık bugün yaptığı duyuru ile, il dışına tayini çıkan ancak ilişik kesmeyen öğretmenlerin istemeleri durumunda tayinleri iptal edilebilecek. Bu kararın alınmasından sonra binlerce öğretmen de, tayini çıkan öğretmenlere iptal hakkı verildiyse, mağduriyet olmaması için 2. il dışı talep etmeye başladılar.

Öğretmenlerin 2. il dışı talebine açıklama Bakan Tekin'den geldi. Yusuf Tekin, öğretmenlerin 2. il dışı taleplerine cevap olarak, "İkinci il dışı isteyen arkadaşlara çiçekler için teşekkür ediyorum. Talep bu kadar güzel bir biçimde dile getirilince cevap vermemek olmaz: inşallah" sözlerini söyledi.

Bakan Tekin'in bu açıklamasıyla birlikte, öğretmenlere 2.il dışı tayin için sürecin en kısa sürede başlayacağını söyleyebiliriz..

Öğretmenler dikkat! 2. il dışı geliyor! Açıklama Geldi

tekin.jpg