Öğretmenler Birikim için Neleri Tercih Ediyor? Borsa, Gram Altın Şahlanışı, Faiz Getirisi Tuzağı!

Öğretmenler Birikim için Neleri Tercih Ediyor? Borsa, Gram Altın Şahlanışı, Faiz Getirisi Tuzağı!

Öğretmenler nasıl birikim yapıyor? Öğretmen maaşıyla ne kadar biriktirilir? sorusu her dönem merak ediliyor. Özellikle borsa ve gram altında başlayan rekor yükseliş beklentiyi katlarken hangi yatırım araçlarına yönelmek mantıklı sorusu? Uzmanlar tarafından yanıt buldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 9400 puan seviyesini aştı. Gram altın geçtiğimiz haftayı 2.038 TL ile kapatarak yeni bir rekora imza attı. Şubat ayının sonlarında olunmasına rağmen gelinen noktada elde edilen seviyeler ümit vadedici olarak yorumlanıyor. 26 Şubat 2024 günü gram altın 2.034 TL seviyesinden alıcısını buluyor. Aynı saatlerde yarım altın 6.912 TL, çeyrek altın 3.456 TL, Cumhuriyet altını 13.823 TL'den işlem görüyor.

Bu Yaz Düğün Yapacaklar Dikkat!

Bu yaz düğün yapacaklar için yeni yılın ikinci ayının sonuna doğru güncel piyasalarda:

  • Kapalı Çarşı 5'li altın fiyatı 68.340,41 TL

  • Ata altın 13.921,20 TL

  • Has altın 2.023,88 TL

Kriz dönemlerinde güvenli liman olarak görülen gram altın öğretmenlerinde yatırım araçları arasında yer alıyor. Özellikle değerinin düşmesini önleyebilmek için tercih edilen 22 ayar veya 24 ayar gram altın popülerliğini koruyor. 26 Şubat 2024 Pazartesi günü 1 gram 22 ayar altın 1.915,45 TL'den alıcısını buluyor. Öte yandan ons altın grafiği günden güne yükseliyor.

Ekonomistler hafta sonu öncesi 2.016 dolardan 2.041 dolara yükselen ons altındaki bu yükselişin sebebi olarak dolardaki artışı görüyor. Uzmanlar önümüzdeki 15 güne dikkat çekerek ons altında seviyenin 2.100 liraya kadar çıkmasını ihtimal dahilinde görüyor.

En Çok Kazandıran 3 Yatırım Aracı ve Mevduat Faizi Gerçeği!

Jeopolitik riskler göz önünde bulundurulduğunda altındaki kazancın süreceğini dile getiren analistler bu rekor döneminde 3 farklı yatırım aracına dikkat çekiyor. Borsa, mevduat faizleri ve altın. Peki mevduat faizi üzerinden para kazanma ne kadar gerçekçi? Konuyla ilgili ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez'in açıklamaları sosyal medyada epey dikkat çekti.

“Biraz hesap öğrenin arkadaşlar. 1 milyon TL'si olan bir kişinin 1 yıllığına %42 ile bankaya para yatırması halinde 420 bin TL faiz kazanacağı örneğine karşılık %65'lik enflasyon oranı karşısında gerçekte para kaybı yaşanacağı göz ardı edilmemelidir.”

Öğretmenler Nasıl Birikim Yapar? 10 Yıl Önceki Yorumlar

Öğretmenler nasıl birikim yapar? sorusuna en çok verilen yanıt; ani dalgalanmalar nedeniyle büyük risk taşıyan kısa vadeli yatırımların yerine uzun vadeli risksiz yatırımları tercih etmek oluyor. Bu stratejide daha çok tahvil, emtia, bono, altın, hisse senedi ve fonlar finansal yatırım aracı olarak öne çıkıyor.

Öğretmenler nasıl para biriktirir veya gerçekten iyi bir yatırım yapabilir mi? sorusuna sosyal medyada verilen cevaplar 10 yıl önce ve 10 yıl sonrası girilen entryler ile asıl gerçekliği de öne çıkarıyor.

Mart 2015'te yapılan bir yorum: “10. yılımı bitiriyorum. 10 yıllık evliyim. İlk yıllar köyde oturdum. Sigara içmiyorum. Şu an 120 metrekare ve 85 metrekare iki evim var borcum yok.”

Mart 2015 : “Geçen yıl Eylül'de atandım. 20.000 TL biriktirdim. Araba aldım. Fazla da ek dersim yok. 22 saat geçen yıldan beri…”

Öğretmen Maaşı ile 2 Milyon TL Birikir mi?

Öğretmen maaşı ile 2 milyon TL biriktirilir mi? sorusuna gelen yanıtlar:

19 Kasım 2015

“Formül çok basit maaşının bir kısmını biriktiriyor, şehrin gelişmemiş yerlerinden konut satın alıyorsun. Zamanla artan kira ile yeni konutlar alıp kümülatif şekilde artan gelirli 2 milyon liralık gayrimenkul sahibi oluyorsun.”

27 Ağustos 2018

“20 sene önce yaptıysan inanırım”

“Şu an en düşük öğretmen maaşı yanlış bilmiyorsam 3.400 TL civarı. Gelecek olan zamları hesaba katmadan mevcut maaşı ile 49 yıl boyunca maaşı hiç dokunmadan biriktirilebilir.”

“Matematiksel olarak uzun vadede mümkün gibi gözükse de reel hayatta pekte mümkün olmayan bir önerme.”

13 Haziran 2020

“Mümkün tabii ama kıymeti yok. 5 sene önce 150 bin liraya aldığım evi şu an 350 bin liraya sattım. 5 senede kira ödemedim. O da büyük bir kâr ama şu anda işte yine aynı evin parası 150 binde üstüne ekleyeceğim ki daha güzel bir ev alayım yani kıymeti yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum