Öğretmenler, 1 Eylül de mi, yoksa 4 Eylül de mi okullarda olacak?

Öğretmenler, 1 Eylül de mi, yoksa 4 Eylül de mi okullarda olacak?
Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı 2023 - 2024 Eğitim Öğretim takviminde yeni eğitim öğretim yılının uyum eğitimleri ile birlikte 4 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağını duyurdu. Peki Öğretmenler, 1 Eylül de mi, yoksa 4 Eylül de mi okullarda olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı takviminde yeni eğitim yılının 4 Eylül 2023 tarihinde uyum eğitimleri ile birlikte başlayacağını duyurdu. Ayrıca yayımlanan takvimde öğretmenlerin Eylül seminerlerinin de 4 Eylül tarihinde başlayacağı duyuruldu. Peki bu durumda Öğretmenler, 1 Eylül de mi, yoksa 4 Eylül de mi okullarda olacak?

Öğretmenler, 1 Eylül de mi, yoksa 4 Eylül de mi okullarda olacak?

Bilindiği gibi yönetmeliğe göre öğretmenler 1 Eylül tarihinde okullarında olmak zorunda. Bu sene ki takvime göre ise, 1 Eylül Cuma gününe geliyor. Peki Öğretmenler, 1 Eylül de mi, yoksa 4 Eylül de mi okullarda olacak?

Öğretmenler arasında tartışma konusu olan bu durum ile ilgili olarak öğretmenler ikiye bölünmüş durumda, Bazıları seminer başlangıç tarihi 4 Eylül ancak öğretmenler 1 Eylül tarihinde okullarında olmalı, okul idareleri bugün toplantı yapabilir yorumu yaparken, bazıları ise 4 Eylül tarihinde önce okulda olunmasına gerek yok görüşünü savunuyor.

Yorum siz değerli okuyucularımızın, yazın yayınlayalım..

mebhocam.com.tr/özel