Öğretmenin Kendine Ait Resmi Evrağı İl/ilçe Milli Eğitime Götürme Zorunluluğu Var Mıdır?

Öğretmenin Kendine Ait Resmi Evrağı İl/ilçe Milli Eğitime Götürme Zorunluluğu Var Mıdır?
Öğretmenlerin resmi evrakları il/ilçe müdürlüklerine nasıl ulaştırılmalıdır? Bu kimin görevidir? Müdür yardımcıları evrakları göndermek zorunda mıdır?

Milli Eğitimde çalışan öğretmenlerin zaman zaman çeşitli sebeplerle il veya ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine resmi evrak götürmek zorunda kalırlar.

Bu bazen sonradan mezun olunan bir okula ait diploma olabilir bazen ise yanlış yapılmış bir ek ders düzenleme bordrosu olabilir.

Peki bu evrakları bir üst makama ulaştırmak kimin görevidir? Bu soru bazı okullarda öğretmen ve idarecileri karşı karşıya getiren hatta bazen gerginlik yaratan konulardandır.

657 Devlet Memurları Kanunu bu soruya açık şekilde cevap vermiştir. Yardımcı Hizmetler sınıfı için görev tanımında açıkça : "Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak (...)" şeklinde belirtmiştir.

Yani okulda ki evrakların bir üst makama ulaştırılması görevi yardımcı hizmetler sınıfına aittir. Öğretmen ise eğitim sınıfı grubunda değerlendirilir.

Ancak okullarda memur bulunmuyorsa bu görev tamamen insiyatife kalmıştır. Okul müdürünün ya da müdür yardımcılarının öğretmene ait resmievrağı bir üst makama götürme zorunluluğu yoktur. Çünkü müdür ya da müdür yardımcıları özellikle de ulaşım açısından problemli bölgelerde dahil Milli Eğitime gitmek için araç tahsisi veya yol harcırahı almamaktadır.

Tabi ki okul idaresinin il/ilçe müdürlükleri ile evrak sürkülasyonunun daha fazla olduğu göz önüne alınarak idareciler bu konuda öğretmenlere yardımcı olmaktadır.

Fakat unutulmamalıdır ki özellikle süreli evraklarda evrağın ilgili birime ulaştırılması öğretmenin sorumluluğundadır. Bu yüzden evrağın elden götürülmesi, kayıt altına alınması ve takip edilmesi önemlidir.

Atlanmaması gereken önemli bir nokta ise eğer yazınız elden değil DYS (Dökğman Yönetim Sistemi) üzerinden gönderilmişse yazının takibi ve iletilmesi okul idaresinin sorumluluğundadır.