Memur maaşlarından 1400 TL kesinti yapılacak

Memur maaşlarından 1400 TL kesinti yapılacak

Anayasa mahkemesinin kararı gereği Mayıs ayında yapılacak olan kesinti ile birlikte şubat, mart, nisan, Mayıs aylarında her ay 350 TL olmak üzere maaşlardan 1400 TL kesinti yapılmış olunacak. Peki bu kesintiler hangi kapsamda yapılmaktadır. Detaylar haberimizde...

Anayasa mahkemesinin Toplu sözleşme ikramiyesini üye sayısı %2'yi geçen sendikalara üye olan Memurlara verilmesi yönündeki kararı iptalinin ardından Toplu sözleşme ikramiyeleri öğretmenlere 350 TL eksik yatmaktadır.
4 ayın toplam kesinti miktarı ise 1400 TL'ye ulaşacaktır. Türk eğitim-sen ve eğitim birisinin söz konusu durumun düzeltilmesine yönelik çabaları bulunmaktadır. Eğer Toplu sözleşme ikramiyesi ile ilgili Anayasa mahkemesinin karar gereği yaşanan kesintilerin geri ödenmesi durumu başarılabilirse öğretmenler yapılan kesintiyi faizi ile geri alacaklardır.

Ancak şu anki durumda öğretmenlere ödenecek olan Toplu sözleşme ikramiyesi mayıs ayı maaşında da 350 TL eksik yatacak.

Yapılacak olan kesintinin yıl sonuna kadar devam etmesi durumunda maaşlardan yapılacak olan kesinti tutarı 3850 Türk Lirası olacaktır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

21 Yorum