Öğretmen maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam gelecek?

Öğretmen maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam gelecek?
Seçim öncesinde umduğu zammı alamayan öğretmenlerin gözü kulağı Temmuz ayında öğretmen maaşlarına gelecek zam oranında. Peki öğretmen maaşlarına temmuz ayında ne kadar zam gelecek?

Seçime çok az gün kala toplum belirli kesimlerine müjdeler açıklanırken, öğretmenler bir türlü umduğu müjdeyi alamadı.

Uzun süredir gündem de olan memur maaşlarına zam haberi de bugün memur sen'in toplantısında gelmedi. Memur Sen konfederasyonun olağan kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurlara zam müjdesi vermedi ancak Erdoğan, memurlara ve öğretmenlere temmuz ayında refah payı zammı yapılacağını açıkladı. Peki Peki öğretmen maaşlarına temmuz ayında ne kadar zam gelecek?

Öğretmen maaşlarına temmuz ayında ne kadar zam gelecek?

Temmuz ayında öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranı, yılı n 6 altı ayında gerçekleşen enflasyon oranının netleşmesiyle birlikte belli olacak. Ocak - Haziran arasında gerçekleşecek orana Erdoğan'ında dediği gibi refah payı zammı eklenecek ve öğretmen maaşlarına gelecek zam oranı belli olacak. Ekonomistlerin tahminlerine göre memurlara yani öğretmenlere Temmuz ayında yapılacak zam oranı refah payı zammı ile yüzde 30 ila yüzde 35 aralığında olacak.

mebhocam.com.tr/Özel Haber