Öğretmen Maaşları 34 bini üzerine çıkmalı

Öğretmen Maaşları 34 bini üzerine çıkmalı
Temmuz ayı asgari ücretin belli olmasından sonra, Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat bu orana göre, öğretmen maaşlarının en az 34.000 TL olması gerektiğini açıkladı.

Temmuz ayı asgari ücreti 11 bin 402 TL olarak açıklanmasından sonra, bir çok öğretmenin Haziran ayında aldığı maaş yeni asgari ücretin altında kaldı.

Durum böyle olunca öğretmenler ve sendika başkanları temmuz maaş zamlarıyla ilgili olarak açıklamaları peş peşe yaptı. Bu konuda en kritik tespit Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat'tan geldi.

Öğretmen Maaşları 34 bini üzerine çıkmalı

Asgari ücretin 11 bin 402 TL olmasından sonra açıklamalara bulunan Özat, asgari ücretin en düşük verilebilecek maaş olduğunu, asgari ücretin 11 bin 402 TL olmasından sonra öğretmen haziran ayı maaşını 11 bin 450 TL olmasını kabul etmediklerini ve Eğitim gücü sen olarak Öğretmene ve eğitim çalışanına memura 34.000 TL yoksulluk sınırı altında hiçbir maaş düzenlemesini kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Özat'ın açıklaması şu şekilde ;

"Asgari ücret: En düşük verilebilecek maas demektir. Sefaletin en dibi demektir ve 11.400 TL olarak belirlendi Öğretmen Haziran maaşı 11.450 Eğitim gücü sen olarak Öğretmene ve eğitim çalışanına memura 34.000 TL yoksulluk sınırı altında hiçbir maaş düzenlemesini kabul etmiyoruz"